06.09.2016 — 15:09

Володимир Кальніченко: дотримуючись заходів безпеки уникнемо занесення хвороби на територію Хмельниччини

Сьогодні, надзвичайно важливим з точки зору біологічної та економічної безпеки, як області так і держави загалом, є недопущення занесення та розповсюдження збудника африканської чуми свиней.

IMG_6466

Саме таке питання розглянуто у селекторному режимі на засіданні Державної надзвичайної протиепізотичної комісії при облдержадміністрації з представниками райдержадміністрацій.

Розпочинаючи засідання, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко поінформував присутніх про першочергові заходи задля запобігання розповсюдження захворювання, зокрема цілодобове функціонування санітарних постів.

Так, на сьогоднішній день, по області функціонує 17 стаціонарних постів у 14 районах області. На таких постах проводиться обстеження автомобілів та обробка спеціальною речовиною.

Крім цього, створено групи швидкого реагування на випадок виникнення підозри на захворювання даною хворобою.

За результатами наради надано доручення доукомплектувати стаціонарні пости асфальтно-бетонними бортиками, насипами тирси, наметами, дорожніми знаками та речовиною для дезінфекції транспортних засобів.

Володимир Ілліч наголосив, що спільні зусилля та взаємодія усіх служб та населення забезпечить уникнення поширення хвороби на території області.

Варто пам’ятати власникам особистих селянських господарств, мисливцям на диких тварин, населенню області, що хвороба не становить небезпеки для людей, але дотримання основних заходів забезпечить уникнення економічних затрат та проникнення вірусу африканської чуми на територію Хмельниччини.

Населенню потрібно знати, що не варто купувати м’ясо та м’ясопродукти на стихійних ринках, годувати свиней тільки їжею, що пройшла термічну обробку, забезпечити уникнення контакту з  дикими тваринами.

У разі підозри на АЧС домашніх свиней необхідно терміново сповістити фахівця ветеринарної медицини.

волочиськ

славута

тофіполь

летичів6