07.09.2016 — 15:57

Місія технічної підтримки Всесвітньої асоціації операторів АЕС працюватиме на Хмельницькій АЕС

У ВП «Хмельницька АЕС» з 11 по 17 вересня 2016 року планується проведення місії технічної підтримки Всесвітньої асоціації операторів АЕС (ВАО АЕС).

LX5D0285 (1)

Серед питань, що плануються до обговорення: організація планування ремонту енергоблока; підготовка та навчання ремонтного персоналу; застосування передових технічних засобів по виявленню і вилученню сторонніх предметів з порожнин обладнання, трубопроводів, арматури; організація контролю з боку керівників середньої ланки за діями ремонтного персоналу при виконанні робіт; порядок оформлення і організація контролю за інструментами, пристосуванням при виконанні ремонтних робіт на розкритому обладнанні; організаційні та технічні заходи, спрямовані на запобігання потрапляння сторонніх предметів в порожнини розкритого / розущільненого обладнання; мотивація персоналу щодо запобігання потрапляння сторонніх предметів у розкрите обладнання.

Серед експертів – керівник місії, радник Московського центру ВАО АЕС Олег Семененко, експерт АЕС Ласалл (США) Michael Peltier, Дмитро Копилов – радник ВАО АЕС – МЦ (Росія), представник ВАО АЕС – МЦ на майданчику ВП ХАЕС Валентин Костенко та представники ВАО АЕС з Южно-Української та Запорізької АЕС.

Довідково:

Кожна організація в світі, яка експлуатує АЕС, є членом ВАО АЕС. ВАО АЕС діє незалежно від державних і регулюючих органів та працює виключно від імені та в інтересах своїх членів – атомних електростанцій. Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС) сприяє обміну досвідом експлуатації для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності при експлуатації своїх АЕС.

В рамках ВАО АЕС між атомними станціями різних країн здійснюються партнерські перевірки, місії технічної підтримки, обмін інформацією про події та інші спільні програми. В структуру ВАО АЕС входять чотири регіональних  центри: Московський, Атлантський, Паризький і Токійський. Московський центр ВАО АЕС об’єднує організації із Росії, Болгарії, Угорщини, Казахстану, Куби, Литви, Польщі, Словаччини, України, Фінляндії, Чехії, Китаю та Ірану. Координаційний центр ВАО АЕС знаходиться в Лондоні.