12.09.2016 — 09:55

В області через систему ProZorro здійснено 1146 закупівель

Згідно Закону України «Про публічні закупівлі» з 01 серпня 2016 року державні закупівлі в Україні здійснюються через систему електронних закупівель ProZorro.

Безумовно у цій системі розпочали роботу і розпорядники бюджетних коштів Хмельницької області, близько 90% яких, ще у липні поточного року завершили усі організаційні заходи, необхідні для приєднання до системи ProZorro.

keep-calm-and-do-prozorro

Станом на 09 вересня 2016 року в області через систему електронних державних закупівель здійснено (або оприлюднено звіт про здійснення) 1146 закупівель. Підтверджена економія бюджетних коштів становить 12,46 млн. гривень.

Цю систему в області активно використовують 144 замовника, зокрема: державне підприємство “НАЕК “Енергоатом” (м. Нетішин), комунальні підприємства міст Хмельницький та Кам’янець-Подільський,  Головне управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області, Державна пенітенціарна служба України у Хмельницькій області, органи місцевого самоврядування у Красилівському, Славутському, Старокостянтинівському та Хмельницькому районах.

Крім того, у системі ProZorro працюють розпорядники бюджетних коштів Городоцької, Деражнянської, Дунаєвецької, Красилівської, Хмельницької та Шепетівської райдержадміністрацій.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації