23.09.2016 — 14:49

Нашу область відвідав Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко

Сьогодні на Хмельниччині з робочим візитом перебуває Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко. На кордоні області високопосадовця особисто зустрічав голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

Робочу поїздку Міністр розпочав з огляду ветеринарно-поліцейського посту поблизу с.Бохни Летичівського району.

1111

img_6939Цей пост був створений в зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації по африканській чумі свиней в Україні. Він забезпечує контроль за перевезенням, перегоном тварин через територією області, ввезення, вивезення з неї тварин, сировини, продуктів тваринного походження, кормів для тварин. З особливостями роботи посту Олександра Саєнка ознайомив голова Держпродспоживслужби обаласті Олександр Садов’юк, який розповів, що з моменту роботи ветеринарно-поліцейського поста перевірено 93 одиниці автотранспорту.

При цьому було виявлено 13 автомобілів, що перевозили тварин без супровідних ветеринарних документів та 5 автомобілів, які перевозили продукти харчування також без відповідних документів. Олександр Саєнко зауважив, що завдання недопущення розповсюдження АЧС на разі є одним з найважливіших, і схвально оцінив роботу, що здійснюється в області у цьому напрямку.

1

Далі делегація відвідала опорну школу Летичівського НВК №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей». Під час короткої екскурсії школою високопосадовець оглянув навчальні класи, актову залу, побував у оновленій шкільній їдальні.

11

  Даний заклад є комунальною власністю Летичівської селищної ради. У школі навчається 942 учні. З них 123 учні із 12 населених пунктів підвозяться до опорної школи. Учні 8-9 класів поглиблено вивчають математику, українську мову, біологію. В опорній школі функціонують історичний, біолого-хімічний, фізико-математичний, філологічний профілі. Учні охоплені різноманітною гуртковою роботою, забезпечені гарячим харчуванням та зможуть відвідувати групу продовженого дня. Проведено капітальний ремонт (енергозберігаючі заходи-утеплення зовнішніх стін) на суму 1129,4 тис. гривень.

1514

Також Олександр Сергійович поспілкувався з представниками районної влади, Летичівської об’єднаної територіальної громади, керівництвом школи. Міністр цікавився станом наповнення місцевого бюджету, успіхами у проведенні децентралізаційної реформи, станом освоєння коштів державної субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ, станом матеріального забезпечення закладів соціальної сфери, а також запитав про проблеми, з яким стикається місцева влади у своїй роботі, та про плани на майбутнє.

218На завершення першої частини робочого візиту посадовець оцінив результати проведених ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка біля с.Пирогівці Хмельницького району. Олександр Саєнко поспілкувався з т.в.о першого заступника голови облдержадміністрації Олегом Гуменним та першим заступником начальника Служби автомобільних доріг в області Станіславом Вінським.

26 На даній ділянці дороги довжиною 2,388 км було здійснено влаштування вирівнюючого шару з асфальтобетону, покриття з асфальтобетонної суміші, укріплення узбіч та влаштування горизонтальної розмітки. Кошторисна вартість робіт склала 10457,499 тис.грн.

У ході розмови Олександр Сергійович цікавився обсягами коштів, які виділяються в області на ремонти доріг, якістю виконаних робіт, загальною протяжністю доріг в області, які потребують серйозного ремонту. Станіслав Вінський повідомив, що за останній рік ситуація з фінансування значно покращилася, завдяки чому з’явился можливість навести лад у цій галузі, однак поки що продовжує стояти питання ремонту шляхів сполучення у сільській місцевості. Посадовець висловив надію на подальшу державну підтримку та запевнив, що роботи триватимуть і надалі.

Після огляду дороги Олександр Саєнко вирушив до обласного центру, де взяв участь у розширеному засіданні колегії облдержадміністрації.