29.09.2016 — 10:53

Хмельниччина рухається вперед на шляху реформ освітянської галузі

Напередодні Дня працівника освіти у Хмельницькій філармонії відбулося урочисте зібрання. Привітати педагогів області завітали т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля.

День освітянина – це свято тих, хто відкрив кожному дорогу у велике життя, розкрив красу рідного краю, велич його історії, навчив самовіддано працювати.

Сьогодні перед вчителями стоїть особливо нелегке завдання. Сучасний учитель, викладач повинен бути не лише фахівцем високого рівня, володіти ефективними засобами і методами навчання, а й усвідомлювати сутність динамічних змін, які відбуваються в суспільстві.

Економічні негаразди, політична нестабільність, війна на Сході країни – це не тільки проблеми, а й чинники, які зумовлюють необхідність змін та реформ в Україні.

2Освіта розглядається як важливий елемент політики національної  безпеки, отже влада ставить перед собою завдання перетворити цю галузь на фактор економічного зростання, джерело національної єдності, засіб соціального просування кожного громадянина.

Саме тому Президент України Петро Порошенко заявив тверду позицію про пріоритетне завдання держави на наступний рік щодо підвищення заробітних плат працівникам освітньої галузі.

Це важливе доручення буде включено до бюджету Хмельницької області на 2017 рік.

Хмельниччина рухається вперед на шляху реформ освітянської галузі.

Удосконалено мережу загальноосвітніх закладів області: реорганізовано 42 школи,створено 4 опорних школи, на які з державного бюджету на зміцнення матеріально-технічної бази передбачено більше 9-ти млн. гривень.

В області забезпечено сто відсотків підвезення до навчальних закладів учнів, які цього потребують.

В цьому році придбано 15 шкільних автобусів, планується придбати до кінця року ще 10.

В дошкільних закладах області в поточному році створено 808 додаткових місць, запроваджується інклюзивна освіта.

7За даними Міністерства освіти і науки України визначено ТОП- 20 вишів, що отримали найбільшу кількість додаткових місць державного замовлення і до першої десятки увійшов Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка.

Успішно впроваджується в області реформа децентралізації влади, що забезпечить ефективне управління та надасть реальну автономію освітнім закладам та забезпечить справедливий розподіл публічних коштів задля рівного доступу усіх дітей до якісної освіти.

10

Вітаючи освітян з професійним святом Олег Кузмінчук висловив слова вдячності за добросовісне служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, високий професіоналізм та життєву мудрість. Посадовець підкреслив, що педагоги ніколи не стояли осторонь найгостріших проблем в державі.

Бондарчук Сергій та Дзявульський Микола – вчителі, що віддали своє життя під час Революції Гідності.

В проведенні антитерористичної операції на сході України взяли участь 285 працівників навчальних закладів Хмельниччини, з них – 112 педагогів.

“Шановні педагоги! Саме ви, виховуєте в молодій людині потреби до пізнання світу, самовдосконалення та самореалізації, вчите дітей самостійно мислити, приймати рішення, нести відповідальність за свій вибір, бути дорослими людьми, зрілими громадянами та патріотами. Нехай ваша щоденна праця примножить добро у світі, буде легкою та радісною від щедрої любові, повниться світлою вірою у свої сили, знання і високе призначення на землі – бути освітянином!”- побажав Олег Петрович.

8З нагоди професійного свята кращих освітян нагородили почесними грамотами та подяками облдержадміністрації, обласної ради та Департаменту освіти і науки.

Також гарний настрій та чудові враження подарували присутнім у залі дитячі творчі колективи, які представили концерну програму.

5 9 3 1 6