04.10.2016 — 17:53

Хмельниччина на 100% готова до осінньо-зимового періоду

img_7440

Сьогодні, 4 жовтня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка відбулась селекторна нарада з головами облдержадміністрацій щодо стану готовності до опалювального сезону 2016/2017.

Від Хмельниччини участь у селекторній нараді взяв голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук.

«Реформа теплоенергетики має відбуватися паралельно із реформою енергоефективності. Ідеться про створення Фонду енергоефективності, удосконалення механізму нарахування субсидій та можливості їх монетизації», – наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко

За його словами, Уряд забезпечить опалювальний період у стабільному режимі.

Крім цього високопосадовець підкреслив, що суспільство очікує від Парламенту прийняття базового законодавства з реформи ЖКГ. «Це, зокрема, закони «Про ЖКП», «Про комерційний облік», «Про енергетичну ефективність будівель», а також ми вже готові подати до Верховної Ради законопроект «Про Фонденергоефективності», – зазначив Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко відзначив, що теплопостачальні підприємства потрібно модернізувати шляхом реалізації інвестиційних проектів. «Спочатку ми повинні оздоровити підприємства ТКЕ, реструктурувати борги, вивести їх на стабільний фінансовий рівень. Для цього ми спільно із міжнародними партнерами вже підготували законопроект «Про реструктуризацію боргів теплопостачальних підприємств», – наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, таким чином вдасться розблокувати рахунки ТКЕ, здійснити реструктуризацію заборгованості, на яку буде призупинено нарахування штрафів та пені, що у свою чергу уможливить залучення інвестицій для модернізації галузі.

«Передбачено списання штрафів і пені, після того, як теплопостачальні компанії та Нафтогаз виконають договори про реструктуризацію заборгованості. Такий підхід з реформування національної теплоенергетики підтримують наші міжнародні фінансові партнери», – наголосив Геннадій Зубко.

Представляючи результати роботи у Хмельницькій області Олександр Корнійчук відмітив 100% виконання запланованих заходів по підготовці житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Хмельницької області до стабільної роботи в осінньо-зимовий період.

З 1 жовтня надавати тепло готові усі 673 котельні, до опалювального сезону підготовлені 1472 об’єкти соціальної сфери та 4625 багатоквартирних житлових будинки.

Загалом, у тепловому господарстві до опалювального сезону 2016/2017 року підготовлено 109 центральних теплових пунктів, 538,5 км. теплових мереж. Створено запаси вугілля на котельнях у розмірі 6,4 тис.тонн.

Серед об’єктів соціальної сфери до зими підготовлено усі 717 шкіл, 683 дитячих садочки та 72 лікарні.