06.10.2016 — 14:20

Голови ОТГ звітують про освоєння коштів субвенції на розвиток інфраструктури

6 та 7 жовтня в облдержадміністрації проводиться заслуховування голів об’єднаних територіальних громад з питання використання коштів  субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ.

3Як  повідомлялося, до облдержадміністрації надійшло 179 проектних заявок від усіх 22 об’єднаних територіальних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації цих проектів становить близько 213,2 млн. грн. (98,5 % розміру субвенції).

За оперативними даними на цей час комісією при Мінрегіоні вже погоджено 175 проектних заявок майже на 211,7 млн. грн. (~99,3%), 2 заявки відправлено на доопрацювання.

Профінансовано 144,3 млн. грн., з яких освоєно 36,9 млн. грн. Використовують кошти 16 громад.

Сьогодні на заслуховування запрошені голови ОТГ із Волочиського, Городоцького, Дунаєвецького, Кам’янець-Подільського, Летичівського, Новоушицького, Полонського, Славутського, Старосинявського та Хмельницького районів.

22Голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук наголосив, що перед керівниками ОТГ стоїть досить складне і вкрай відповідальне завдання, адже кошти мають бути освоєні до кінця поточного року. В іншому разі, вони будуть повернуті до державного бюджету, внаслідок чого будуть втрачені для територіальних громад.  В облдержадміністрації розуміють, що не у всіх ОТГ є досвідчені  та професійно підготовлені люди, які можуть здійснити ефективний розподіл коштів на першочергові потреби громад. Саме тому керівники та спеціалісти структурних підрозділів ОДА готові і надалі надавати консультативну допомогу з цих питань.

“Я зацікавлений, щоб усі кошти були освоєні. Якщо ви не зможете цього зробити до кінця року, ми донесемо дану інформацію до ваших громад. Нехай тоді люди вирішують, чи ефективний ви господарник та чи на своєму ви місці,” – підкреслив Олександр Олександрович.

11