07.10.2016 — 17:03

Юристів привітали з професійним святом

7 жовтня напередодні Дня юриста  працівники правничої галузі області приймали вітання від керівництва облдержадміністрації та обласної ради.

Сьогодні наша держава йде складним, але дуже потрібним шляхом реформ, тому діяльність юристів має в суспільстві особливе значення. Адже саме вони знаходяться в авангарді тих позитивних змін, що відбуваються в Україні в цілому та в нашій області зокрема.

1Відбувається узгодження українського законодавства з європейським, створені інститути протидії корупції, відбувається спрощення та передача на місця процедур реєстрації та надання державних послуг, впроваджуються електронні сервіси, надається безоплатна правова допомога, успішно проводиться децентралізація влади, набула чинності судова реформа.

На Хмельниччині завдяки реформі територіальних органів юстиції створені бюро правової допомоги у кожному районі та місті, де громадяни мають можливість отримати правовий захист та доступ до он-лайн послуг Мінюсту. Покращена доступність та розширена мережа точок реєстрації майна, створена можливість реєстрації бізнесу, незалежно від регіону, та нерухомості в межах області. Сьогодні вже можна отримати свідоцтво про народження безпосередньо у пологовому будинку та зареєструвати шлюб протягом доби. Всі ці нововведення є результатом щоденної напруженої роботи юристів.

5Вітаючи їх з професійним святом,  т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук сказав: “Хочу висловити вдячність усім вам, усім юристам області, хто докладає зусиль до захисту законних прав і свобод громадян, розвиває правову культуру суспільства, працює над втіленням в життя реформ, трудиться на благо України та Хмельниччини.”

Олег Петрович вручив кращим юристам Почесні Грамоти облдержадміністрації і цінні подарунки, побажав усім присутнім невичерпної енергії, плідної праці та успіхів у служінні утвердженню ідей верховенства права, справедливості, гуманізму і добра.

6Окрім того, правникам вручили Грамоти та Подяки обласної ради, відзнаки Верховного суду України, Почесні відзнаки та Почесні Грамоти Вищої Ради юстиції, нагрудний знак та Почесну Грамоту Вищого спеціалізованого суду України, заохочувальні відзнаки «Правосуддя і справедливість», Почесні грамоти Ради суддів України, нагрудні знаки Державної судової адміністрації України «Знак пошани».

Гарний настрій присутнім у залі подарували артисти обласної філармонії.

3