26.01.2016 — 18:33

Хмельниччина активно працює над врегулюванням питання пільгових перевезень

IMG_0578

Про це сьогодні, 26 січня йшлося на нараді під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Василя Процюка. Участь у нараді взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій та міст обласного значення.
З початку року постало питання щодо перевезень пільговиків. Адже у державному бюджеті не передбачено субвенції на такі перевезення. За словами директора Департаменту соціального захисту населення Світлани Лукомської, майже у всіх районах та містах дійшли згоди, що на перший квартал гроші на такі цілі виділятимуться з місцевих бюджетів. «Очікувана сума, яку планують виділити становить – 36,4 млн. гривень», – сказала вона.
Крім того, на порядок денний було винесено ряд інших питань, зокрема: організація роботи щодо збільшення доходів місцевих бюджетів та ефективне використання коштів, надання адміністративних послуг у зв’язку з розширенням повноважень місцевих органів влади, фінансування навчальних закладів системи профтехосвіти, використання коштів Фонду регіонального розвитку у 2016 році та стан готовності та реагування органів виконавчої влади і місцевого самоврядування на можливі надзвичайні ситуації в зимовий період.
«Ми маємо бути єдині у вирішенні проблем життєдіяльності області. Треба дослухатися до усіх слушних пропозицій, які даватимуть результат. У своїй роботі повинні знайти компроміс. І мета одна – працювати так, аби в нашій області не виникало соціальної напруги», – підсумував нараду Василь Процюк.

IMG_0583

І. Коханець