21.10.2016 — 16:00

Геннадій Зубко : Уряд і Верховна Рада зробили усе, аби вчасно розпочати опалювальний сезон

Сьогодні під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка відбулася селекторна нарада щодо стану проходження опалювального сезону 2016-2017 роки.

Від Хмельниччини участь у селекторній нараді взяли т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, міський голова Олександр Симчишин та окремі керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

img_4994

На початку селекторної наради Геннадій Зубко зазначив, що Уряд і Верховна Рада зробили усе, аби вчасно розпочати опалювальний сезон. Тож підприємства теплоенергетики мають бути підтримані органами самоврядування, зоною відповідальності яких є підключення житлового сектору й соціальних об’єктів до опалення. Сьогодні вони працюють в одних нормативних і законодавчих умовах, але мають різні результати

“Деякі регіони розпочали опалювальний сезон раніше календарного графіку ще 8 жовтня. Висловлюю їм подяку за оперативність і відповідальність. Це насамперед Тернопільська, Волинська, Хмельницька, Житомирська, Івано-Франківська, Харківська області”, – додав Геннадій Григорович.

Також під час селекторної наради обговорено питання надання житлових субсидій.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив головам обласних державних адміністрацій до 1 листопада забезпечити перерахунок субсидій всім родинам, які вже їх оформили.

«З 1 листопада почнуть надходити платіжки з урахуванням вартості опалення. Для тих людей, яким вже призначена субсидія, платіжки повинні прийти з урахуванням субсидії на опалювальний сезон. Це для вас завдання номер один на сьогодні», – сказав Павло Розенко.

Водночас, Павло Розенко поінформував, що за останній тиждень за оформленням субсидії звернулися понад 90 тисяч українських родин. За його словами, пік звернень громадян прогнозують у листопаді-грудні.

Крім того, міністр зазначив, що наразі мають місце випадки позбавлення людей субсидій органами соціального захисту за надання недостовірних даних.

«Сьогодні надзвичайно гостро постало питання позбавлення субсидій за надання недостовірних даних. Факти надання недостовірних даних, безумовно, є. Але я звертаю вашу увагу на те, що будь-яке позбавлення людини субсидії має відбуватися публічно, на засіданнях комісій із залученням – обов’язково – субсидіантів і заявників. Це неприпустимо, коли з’являється інформація про те, що у нужденних людей забирають субсидії і вимагають відшкодування», – наголосив Павло Розенко.

«Я наголошую, що будь-яке позбавлення людини субсидії – це форс-мажор, це надзвичайна ситуація. І тому такі рішення можуть прийматися лише на засіданні спеціальної комісії і за присутності людини. Є велике прохання ці питання тримати на особистому контролі. У нас з вами спільне завдання – не позбавити людей субсидії, а надати субсидії всім людям, які їх потребують», – додав Павло Розенко, звертаючись до керівників органів місцевої влади.

img_4995