22.10.2016 — 11:54

На Хмельниччину завітав потяг Єднання України “Труханівська Січ”

Сьогодні до Хмельницького завітали незвичні гості – учасники волонтерського потягу Єднання України “Труханівська Січ”. Серед них студенти, митці, волонтери, журналісти, представники козацтва, психологи, громадські діячі, військові   зі Сходу України. Організатори акції ставлять за мету об’єднати українське суспільство навколо патріотичної ідеї, сприяти взаєморозумінню мешканців різних куточків України, популяризувати національну культури. Це вже третя подорож цього потягу.

13 І хоча Хмельниччина зустріла гостей не дуже гарною погодою, представники міської та обласної влади, творчі колективи влаштували їм теплий та сердечний прийом. Привітати учасників потягу прийшли т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник,  керуюча справами обласної ради Валентина Поліщук, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин та інші посадовці.

2Традиційно, як заведено на нашій подільській землі, гостей зустріли хлібом-сіллю. А справжній святковий настрій створили артисти ансамблю “Козаки Поділля”, оркестру Хмельницького музичного училища та оркестру Київського військового гарнізону. 45 Після урочистої зустрічі представники влади та учасники агітпотягу побували на спільній молитві, що відбулася біля пам’ятника “Ангел скорботи”. Захід відбувся за участю священнослужителів Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, Римо-католицької церкви, Хмельницького обласного об’єднання церков Євангельських Християн-Баптистів. У молитві згадали всіх, хто віддав життя за волю і незалежність України, а також просили миру для нашої  країни.

9 12 14Далі учасники потягу Єднання відвідають низку цікавих заходів у м.Хмельницькому, зокрема, побувають у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії, музеї МВС та багатьох інших. Вони візьмуть участь у концертах, лекціях та дискусійних клубах.

На Хмельниччині потяг Єднання перебуватиме три дні. Завтра його пасажири зможуть познайомитися з історією Хмельницького краю. Спочатку вони побувають у Старокостянтинові, потім  відвідають Меджибіж, далі завітають на Старосинявщину, зокрема, до сіл Пасічна та Пилява. Третього дня учасники акції побачать гордість нашого краю – старовинне місто Кам’янець-Подільський.

Подорож потягу Єднання України триватиме понад два тижні.  За це час учасники відвідають також Кам’янець-Подільський, Тернопіль, Івано-Франківськ, Коломию, Чернівці, Львів, Мукачеве, Ужгород, Луцьк та Рівне. З Рівного потяг повернеться до столиці.