28.01.2016 — 16:00

На Хмельниччині визначалися: чи потрібна аграрна кооперація?

IMG_0553Сьогодні фермери Хмельниччини зібрались на Міжнародну конференцію «Кооперативний рух: можливості та перспективи для Хмельниччини» аби визначитися чи пов’язувати своє майбутнє з кооперацією.

Організаторами конференції виступили Благодійний фонд «Зміцнення громад» спільно з Першим національним аграрним кооперативом та Українським Кооперативним Альянсом.

Відкрив конференцію голова обласної ради Михайло Загородний. У своєму виступі посадовець зазначив, що Хмельниччина завжди була і повинна залишатись в авангарді розвитку аграрного напрямку, особливо, якщо це стосується аграрної кооперації.

IMG_0549Думку Михайла Васильовича продовжив заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко. Він зазначив, що основне завдання кооперативного руху – забезпечити участь приватного підприємця, власника приватної садиби у тих економічних процесах, які сьогодні відбуваються в державі, дати робоче місце на присадибній ділянці кожному селянину. Адже сьогодні в приватному секторі виробляється велика кількість продукції, а потенціал ще більший. «Думаю, що дієвий досвід, набутий Першим національним кооперативом і тими кооперативами, які вже створені в області, а їх сьогодні є 11, буде поширений на території Хмельниччини, а влада й надалі сприятиме цьому задля забезпечення гідного життя селянина», – підсумував Володимир Ілліч.

IMG_0560Для того, щоб поділитись передовими позитивними напрацюваннями в напрямку кооперації, у якості почесних гостей на конференцію завітали Марек Томашевські (волонтер Корпусу Миру США), Зиновій Свереда (Президент Українського Кооперативного Альянсу, доцент Папського Григоріанського університету (Італія), Девід Маркіорі (директор Ради кооперації у регіоні Венето).

Своїм баченням розвитку Хмельниччини та набутим досвідом поділились Анатолій Онищук (директор Першого національного аграрного кооперативу), Василь Міракін (директор ТОВ «Дубово Агро»), Олег Білявець (директор ТОВ «Агрокрай») та ін.

Завершили конференцію урочистим підписанням Протоколу співпраці між кооператорами України та Італії.

IMG_0555

 

М. Калина