07.11.2016 — 16:01

О.Корнійчук: водозабезпечення населення області – одне з пріоритетних завдань

img_7814

Зміна кліматичних умов в області, а саме малої кількості опадів та високих температур, впродовж останніх років привела до чималих проблемних питань з забезпеченням питної води мешканців Хмельниччини.

Забезпечення населення якісною водою – найактуальніша проблема, тому сьогодні, 7 листопада, відбулась нарада щодо обговорення проблеми водозабезпечення населених пунктів Красилівського району за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука, народного депутата України Андрія Шиньковича, представників органів місцевого самоврядування.

Олександр Олександрович зазначив, що останнім часом спостерігається суттєве зменшення рівня ґрунтових вод та висихання водоймищ. В більшості сільській місцевості відсутня вода у криницях, навіть після їх очищення.

«Задля вирішення цих проблем проводиться інвентаризація усіх свердловин області для подальшого їх використання та проведення водогону мешканцям сільської місцевості», –  зазначив очільник області.

Представники сільських рад Красилівського району порушили питання щодо виділення фінансового ресурсу для проведення водогонів. Загалом, згідно створених проектів, потрібне фінансування більш як 4 млн.грн.

Важливим чинником у вирішені зазначеної проблеми  є об’єднання у територіальні громади, яких не створено у Красилівському районі. Це дасть можливість отримати додаткове фінансування з державного фонду регіонального розвитку.

img_7820

В свою чергу, Андрій Васильович проінформував присутніх, що лобіюватиме виділення коштів з державного бюджету на зазначені цілі. «Водночас, лише спільним фінансуванням (бюджетами усіх рівнів) можливо вирішити проблему водозабезпечення районів», – зазначив народний депутат.

Підсумовуючи нараду Олександр Олександрович запевнив присутніх, що забезпечення населення постійним водопостачанням є одним з пріоритетних завдань.