07.11.2016 — 17:52

В обласному центрі зайнятості відбулася зустріч з представником ГО«Подільська правова ліга» та волонтером Корпусу Миру

В рамках Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA 07 листопада в Хмельницькому обласному центрі зайнятості відбулася зустріч директора Сергія Черешні з представником Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга» Христиною Колотило та волонтером Корпусу Миру Річардом Шалу.

img_1730Під час зустрічі пані Христина відмітила, що місія Мандрівного фестивалю – надати можливість кожній людині в Україні переглянути найталановитіше та найактуальніше документальне кіно про права людини з усього світу, яке сприяє формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Такі фільми будуть демонструватися з 02.11.2016 по 24.11.2016 в кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках, а також в установах пенітенціарної системи.

Колектив обласного центру зайнятості переглянув фестивальний фільм «Заробітчанський шлях» (режисер Олена Федюк). В картині розповідається історія  про чи не єдину у світі заробітчанську прощу – 10-денне піше паломництво із Самбора до Зарваниці, присвячене та організоване українськими трудовими мігрантами і їхніми сім’ями. Під час ходи і спільних молитов паломники не лише отримують благодать, але і мають змогу поділитися своїм досвідом за кордоном та возз’єднатися з відчуженими за роки міграції сім’ями. Вони намагаються подолати нищівні стереотипи та почуття провини за міграцію.

img_1750

Фільм, тривалість якого лише 52 хвилини дивилися на одному диханні, питань не було, кожного зачепило за душу…

Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

 Довідки за тел.: 61-64-18, 61-64-15 (відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи)

Зберегти