13.11.2016 — 11:32

В облдержадміністрації відбулася нарада з питань ліквідації наслідків негоди

У зв’язку із ситуацією, що склалася в області через ускладнення погодних умов у вигляді сильних снігопадів та поривчастого вітру, та з метою координації роботи усіх служб у облдержадміністрації під головуванням т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулася нарада за участю керівників управління цивільного захисту та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, ГУ ДСНС, ГУ Національної поліції, Служби автомобільних доріг, ПАТ “Хмельницькобленерго”, ПАТ”Хмельницькгаз”.

1

Згідно інформації, що надійшла до кризового центру, найбільше постраждати від стихії північно-східні райони області, у південно-західних районах поки що спостерігаються опади у вигляді дощу. Однак, за прогнозами Облгідромету, найближчим часом негода прийде і сюди. Найближчої доби покращення погодних умов не очікується.

Станом на 08.00 13.11.2016р. по області знеструмлено 52 ліній електропередач 10кВ, 575 трансформаторних підстанцій, 140 населених пунктів у 8 районах області. Зокрема без електропостачання залишились 30населених пунктів у  Красилівському,  19 – у Волочиському, 15 – у Білогірському, 42- в Ізяславському, 13 – у Городоцькому, 9 – у Старокостянтинівському, 3 – у Шепетівському, 2 – у Хмельницькому та  7 – у Теофіпольському районі. Для відновлення електропостачання задіяно 44 бригади місцевих РЕМ, 178 працівників та 50 одиниць техніки. Виконання робіт ускладнюється тим, що до окремих населених пунктів все ще розчищені під’їзні шляхи.

Для розчистки і посипання доріг службою автодоріг задіяно 74 одиниці техніки та 141 працівник. Комунальними службами області задіяно 164 одиниці техніки.

Директор дочірнього підприємства “Хмельницький облавтодор” Анатолій Дячук зауважив, що значно сповільнює роботу по розчистці доріг великогабаритний вантажний транспорт. Замість того, щоб проводити розчистку, працівники змушені визволяти із снігового полону загрузлі фури, які до того ж перешкоджають нормальному руху транспорту та сприяють утворенню заторів на дорогах.

Протягом 12-13.11.2016 року підрозділи ГУ ДСНС України у Хмельницькій області 7 раз залучались для надання допомоги населенню через несприятливі погодні умови, зокрема:

-Білогірський р-н поблизу с. Жемелинці –  автомобілі ДАФ та МАН перекрили автодорогу;

-Волочиський р-н поблизу с. Копачівка – автомобіль “Рено-Лагуна” з’їхав на узбіччя, без постраждалих;

-Теофіпольський р-н, с. Турівка – автомобіль “МАН” з’їхав на узбіччя та перекрив автодорогу;

-м. Хмельницький, дачний масив «Видрові доли» – автомобіль “Фольцваген” злетів з бетонного покриття у водовідвідну канаву та перехилився;

– Шелетівський р-н поблизу с. Сусанівка – автомобіль «Мерседес – Бенц» слідував по маршруту Київ- Тернопіль з 11 пасажирами та з’їхав на узбіччя (без травмування пасажирів);

-Городоцький р-н, с. Тарасівка – автомобіль ДАФ розвернуло на автодорозі, внаслідок чого ускладнився рух автотранспорту;

-Білогірський р-н, с. Жемелинці – два автомобілі “Сканія” перекрили автодорогу;

– для розкрижування дерев, які впали на автодорогу в м. К-Подільський пров. Фабріціуса, м.Хмельницький, вул. Вінницьке шосе, Волочиський р-н, с. Порохня – 3 рази.

2

За результатами наради Олег Гуменний доручив ДП “Хмельницький облавтодор” активізувати роботу по розчистці снігових заметів, при необхідності залучити додаткову техніку та працівників. Також посадовець звернув увагу представників ГУ Національної поліції на необхідність обмеження руху великовагового транспорту та посилення контролю за технічним станом автомобільного транспорту, особливо на наявність зимової гуми. Керівництву ПАТ”Хмельницькобленерго” доручено вжити всіх можливих заходів, щоб відновити електропостачання у всіх населених пунктах.

З метою посилення контролю за ситуацією в області управлінню з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації дано доручення терміново організувати проведення селекторної наради з головами райдержадміністрацій, керівниками районних Дорожньо-експлуатаційних дільниць, ДСНС та Національної поліції.

Зберегти

Зберегти

Зберегти

Зберегти