14.11.2016 — 14:43

Хмельниччина долає наслідки негоди

У зв’язку з ускладненими погодними умовами, які склалися в області, сьогодні під керівництвом голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука відбулася нарада за участю керівників управління цивільного захисту населення облдержадміністрації, ГУ ДСНС, ГУ Національної поліції, управління Укртрансбезпеки, Служби автомобільних доріг, ПАТ “Хмельницькобленерго”.

%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-004

На початку наради голова адміністрації зазначив, що протягом 13-14 листопада на Хмельниччині випала двомісячна норма опадів у вигляді мокрого снігу, що супроводжувався поривами вітру та хуртовинами. “Тому хочу почути, яка наразі реальна обстановка в області, що зроблено та які вживаються заходи щодо подолання наслідків негоди”, – зазначив очільник.

Першочерговим слово було надано начальнику Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуарду Братку.

%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-010

За словами Едуарда Петровича, для надання допомоги дорожнім службам в розчистці доріг цілодобово працює інженерна техніка Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, а саме: шляхопрокладач БАТ-М, автогрейдер та шнекоротор. Якими розчищено біля 500 кілометрів найбільш складних ділянок автодоріг.

Співробітники ДСНС звільнили 237 автомобілів, вантажівок та рейсових автобусів із заторів, в яких перебувало  563 чоловіки. Безпосередньо із снігової пастки врятовано 228 чоловік, з них 97 дітей.

Підрозділами області здійснено 55 виїздів до 67 найбільш проблемних ділянок доріг з метою надання допомоги. Задіяно 55 одиниць техніки високої прохідності та 182 чоловіки особового складу підрозділів ДСНС.

Найбільш проблемною ділянкою доріг організовано буксирування карет швидкої допомоги на доставку хворих до лікарень.

Залишається ускладнений під’їзд до 82 населених пунктів та на автошляхах Волочиського, Красилівського, Полонського, Старокостянтинівського, Ізяславськго, Теофіпольського, Білогірського, Шепетівського районах області.

%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-020

Обговорили на нараді і питання знеструмлення окремих районів області. Так, станом на 14.11.2016 року знеструмленими від електромережі залишаються 218 населених пунктів. Найбільше постраждали Красилівський, Ізяславський, Старокостянтинівський райони. Наразі в області працює 100 ремонтних бригад у складі 404 працівника і 126 спеціальних механізмів. Роботи по відновленню електропостачання не припиняються.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба доповів присутнім про здійснення рейсових перевезень.

%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-024

Як зазначив Віталій Петрович, через сильні снігопади та складну ситуацію на дорожніх шляхах, багато рейсових перевезень відмінено. Найскладніша ситуація наразі в сторону Тернополя. Дальні рейси на Тернопіль, Яремче, Варшаву не здійснюються. Діючим залишилося сполучення Хмельницький-Кам’янець-Подільський та в сторону Вінниці.

Також ведеться активна роз’яснювальна робота з водіями великогабаритного транспорту. Більшість таких транспортних засобів не були підготовлені до погодних умов, що призвело до аварійних ситуацій, відтак сповільнюється робота з розчистки доріг, що призводить до ненормального руху транспорту та утворення заторів на дорогах.

Тому прийнято рішення про призупинення руху великогабаритного транспорту в області.

Підсумовуючи нараду Олександр Корнійчук зазначив, що першочерговим завданням є подолання наслідків негоди на Хмельниччині. Усі роботи по розчистці автошляхів та знеструмленню окремих населених пунктів не повинні призупинятися ні на мить.

“Оскільки прогнозується пониження температури, люди повинні бути забезпечені світлом та теплом, адже в даній ситуації вони сподіваються тільки на владу. Ми в свою чергу, повинні вжити усіх необхідних заходів, аби ліквідувати наслідки негоди та забезпечити нормальний життєдіяльний процес”, – наголосив Олександр Олександрович.