05.12.2016 — 10:19

В Хмельницькому районі відбулися заходи присвячені Міжнародному дню інвалідів

Відзначаючи 3 грудня Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, що для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

img_0971

Не залишаються поза увагою і діти з обмеженими фізичними можливостями Хмельницького району.

02 грудня в Центрі соціальної реабілітації та адаптації дітей-інвалідів у с.Райківці відбулися заходи присвячені Міжнародному дню інвалідів. Участь у заході взяли: заступник голови адміністрації Сергій Янчук, голова Гвардійської територіальної громади Тетяна Нетреба та інші запрошені.

img_0973

Зі словами підтримки й щирими побажаннями до людей з особливими потребами звернувся Сергій Янчук, який побажав міцного здоров’я, щастя, радості, достатку, мирного неба, а також нехай кожному з присутніх дітей трапиться те чудо, на яке ми так усі чекаємо.

img_0975

Після привітань учні Райковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів підготували для всіх присутніх український танець, а також свої творчі номери представили вихованці Центру.

Наприкінці заходу діти з особливими потребами отримали подарунки та смачні солодощі, а гості мали можливість оглянути виставку декоративно-прикладного мистецтва, де представлені роботи юних вихованців Центру.

img_0964

Для довідки: у Центрі соціальної реабілітації та адаптації дітей-інвалідів надаються послуги з урахуванням потреб і дитини-інваліда, і потреб родини, яка виховує таку дитину. Це соціальні, психолого-педагогічні послуги, медичний супровід, заняття з корекції мовлення, розвиваючі заняття на комп’ютері за допомогою адаптованих комп’ютерних програм. У Центрі займаються розвитком творчих здібностей діток, надають кваліфіковану допомогу щодо корекції проблем розвитку, проводять фізично-оздоровчу роботу.

За матеріалами Хмельницької РДА