13.01.2017 — 15:46

Обласна влада шукає шляхи подолання явища “народного підприємництва”

12 січня під головуванням т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулася чергова нарада із заслуховування доопрацьованих правових пропозицій Хмельницького університету управління та права та Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області щодо внесення змін до законодавства України у контексті боротьби з явищем «народні підприємства» та «народні підприємці» на предмет їх діяльності на території області.

У засіданні взяли участь фахівці Хмельницького університету управління та права, представники Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, правоохоронних органів, Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації.

Розпочинаючи засідання Олег Вікторович проінформував присутніх на предмет діяльності на території області псевдотериторіальних громад.

На нараді було відмічено, що завдяки зусиллям правоохоронних органів та фіскальної служби на території області спостерігається відносний порядок щодо діяльності «народних підприємців».

Разом з тим, існують слабкі місця в даному питанні – судова гілка влади, де ще не існує єдиної послідовності дій щодо протиправної діяльності угрупування та прийняття відповідних рішень.

Також учасниками наради наголошено, що реєстрація фейкових народних територіальних громад, дає можливість розвитку цього злочинного руху, основним завданням якого є підрив довіри до існуючої влади, дестабілізація суспільства та створення конфліктів всередині держави.

Тому, прийнято ряд рішень, реалізація яких сприятиме вирішенню проблемних питань, пов’язаних із викоріненням такого явища як «народні підприємства» та «народні підприємці», а саме:

– постійний контроль за найменшими проявами діяльність «народних підприємств» та «народних підприємців»;

– підготовка звернення до КМУ і ВРУ з пропозицією щодо внесення змін до чинного законодавства з метою усунення прогалин у законодавчій базі, які активно використовують члени цього псевдооб’єднання;

– негайне врегулювання питання реєстрації народних територіальних громад.