16.01.2017 — 15:24

За 2016 рік послугами обласної служби зайнятості скористалося 2,7 тис. учасників АТО, з них працевлаштовано – 431

З метою надання демобілізованим учасникам АТО всебічної допомоги у пошуку роботи, збільшення рівня поінформованості з питань соціальної підтримки, Хмельницька обласна служба зайнятості тісно співпрацює з військовими комісаріатами, соціальними службами, громадськими та волонтерськими організаціями в рамках укладених угод про співробітництво. На сьогодні підписано понад 20 таких угод.

Протягом 2016 року послугами служби зайнятості скористались більш 2,7 тис. демобілізованих учасників АТО. Працевлаштовано 431 особу, в тому числі 28 осіб започаткували власну справу та одержали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 9 осіб працевлаштовані до роботодавців з виплатою компенсації єдиного соціального внеску. Проходили професійне навчання 146 осіб, рівень працевлаштування після закінчення навчання становив 97,2%. Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 140 осіб. Отримали профорієнтаційні послуги більш як 2,6тис. осіб, що становить 98,9% від загальної кількості учасників АТО, які перебували на обліку.

Хмельницькою обласною службою зайнятості систематично проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з метою популяризації серед безробітних громадян можливостей проходження військової служби за контрактом. Протягом 2016 року проведено понад 360 заходів, на яких висвітлювались питання військової служби за контрактом у Збройних Силах України. Як результат – 129 безробітних, з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, знято з реєстрації у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом.

За матеріалами відділу організації сприяння працевлаштуванню ОЦЗ