16.01.2017 — 17:34

Олександр Корнійчук провів особистий прийом громадян

Сьогодні жителі області мали змогу звернутися до голови адміністрації зі своїми проблемами. Загалом Олександром Олександровичем розглянуто 13 звернень, більшість з них стосувалися земельних питань.

Першим на прийом звернувся житель м. Старокостянтинів з проханням допомогти у списанні цільового кредиту на навчання. До вирішення даного питання були залучені директор Департаменту освіти і науки та начальник юридичного відділу облдержадміністрації. Так, за умовами договору необхідно відпрацювати 5 років у навчальному закладі, в іншому випадку кредитні кошти необхідно повернути. Разом з тим, існує можливість напрацювання додаткових годин у інших навчальних закладах. Тому, надано доручення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації взяти до розгляду вищевказане питання.

Ще одне звернення надійшло від мешканки Ярмолинецького району на рахунок неправомірних дій ГУ Держгеокадастру в області. За словами заявниці, вона звернулася з проханням у виділенні їй, як багатодітній матері, земельної ділянки (10 га) надавши усі необхідні документи, але в управлінні їй відмовили не надавши письмового роз’яснення. Голова адміністрації взяв на особистий контроль дане звернення та зауважив, що у найкоротші терміни питання буде вирішене, про що заявницю проінформують у письмовій формі.

Також до очільника області звернулися переселенці з АТО, що проживають у м. Хмельницький, щодо створення координаційної ради для допомоги у працевлаштуванні переселенців. Як пояснили заявницям, дане питання уже перебуває на розгляді в обласному центрі зайнятості.

Інші звернення стосувалися транспортного сполучення, роз’яснення порядку забезпечення житлом, надання соціальної допомоги, неправомірне нарахування заборгованості за спожитий газ, ремонту дороги, відкриття маршруту Хмельницький-Залужжя, виділення земельної ділянки учаснику АТО та інші спірні земельні питання.

На усі звернення надано кваліфіковані відповіді та відповідні доручення структурним підрозділам обласної державної адміністрації для оперативного та повного вирішення порушених питань.