23.01.2017 — 08:05

Районні заходи, присвячені Дню Соборності України

 20 січня в Полонському Будинку культури відбулись районні урочистості та святковий концерт, присвячені Дню Соборності України. Розпочався захід хвилиною мовчання в пам’ять за всіма полеглими за волю та незалежність України. В заході взяли участь керівництво райдержадміністрації та районної ради, представники районних служб, відомств, бюджетних установ, громадських організацій, політичних партій, депутати місцевих рад та учнівська молодь.

Вітаючи учасників зібрання з наступаючим святом, заступник голови районної державної адміністрації Олександр Вощатинський висловив найкращі привітання з нагоди одного з найвеличніших свят – Дня Соборності України! До вітань  також долучилися керуючий справами виконавчого апарату  районної ради Юрій Світак та секретар Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Лариса Сосун.

По завершенню заходу представники місцевих органів влади, громадськість, учнівська молодь поклали вінки та квіти до пам’ятників Героям Небесної Сотні, Алеї Слави загиблим землякам в зоні проведення АТО, пам’ятників Лесі Українки та Тарасу Шевченку, меморіальних дощок Симону Петлюрі та В’ячеславу Чорноволу. Цього ж дня тематичні уроки мужності, приурочені Дню Соборності України, проведені в усіх навчальних закладах району.

За матеріалами Полонської РДА

 В рамках святкових заходів з нагоди відзначення Дня Соборності України 20 січня в селі М’якоти М’якітської сільській раді Ізяславського району відбулось міжобласне свято «Україна СОБОРНА! Україна ЄДИНА!». Ця зустріч в історії заходу, започаткованого в 2015 році за ініціативи керівництва Ізяславського району та підтримана сусідами із Острожчини, стала вже третьою.

Захід розпочався на мосту через річку Вілія, на межі Хмельницької та Рівненської областей, де відбулася зустріч офіційних делегацій Ізяславського району та Острозького району Рівненської області. Голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков, голова Ізяславської районної ради Сергій Шлегель та голова Острозької районної державної адміністрації Богдан Турович, голова Острозької районної ради Валентина Стрілецька обмінялися символами української гостинності  – короваями.

На кладовищі села М’якоти члени делегацій поклали квіти до могил загиблих в ході проведення Антитерористичної операції на сході України Володимира Чепелюка та Олександра Мамлая. Крім того в центрі села М’якоти було покладено квіти до  меморіального знаку «Односельчанам, які загинули за Україну» та до меморіальної дошки О.Мамлаю та В.Чепелюку.Свято продовжилося в приміщенні М’якотівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

На порозі школи,  директор закладу Світлана Балабей та М’якітський сільський голова Сергій Залєвський із хлібом-сіллю зустріли  гостей краю. Для членів делегацій керівництва Ізяславського та Острозького районів було проведено екскурсію  стінами школи. Гості оглянули класні кімнати, кабінети, шкільний музей старожитностей, шкільну картинну галерею, куточок хліба, музей історії села.Далі святкові заходи продовжились митецьким дійством «Україна СОБОРНА! Україна ЄДИНА!».

В центрі святкової зали були розміщенні Державний Прапор України, Прапор Ізяславського району та прапор Острозького району. Із вітальним словом з нагоди Дня соборності України звернулись керівники делегацій Ізяславського району Хмельницької області та Острозького району Рівненської області.

Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять уродженців Ізяславського району та усіх загиблих за свободу України.

Свої творчі та мистецькі здобутки учасниками свята продемонстрували: учасники художньої самодіяльності закладів культури М’якітської сільської ради, М’якітської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ступенів, члени Великорадогощанського січового товариства (села Велика Радогощ) Ізяславського району.

По завершенню свята усій його учасники пригостилися короваями, якими обмінялись  при зустрічі на  межі областей делегації Ізяславського та Острозького районів.

За матеріалами Ізяславської РДА