27.01.2017 — 14:50

За неоформлених працівників власник швейного цеху сплатить 336 тис. грн.

Інспектори з питань праці Управління Держпраці у Хмельницькій області провели позапланову перевірку у підприємця стосовно додержання трудового законодавства відповідно до листа Державної податкової інспекції у м. Хмельницькому ГУ ДФС у Хмельницькій області щодо невиплати заробітної плати необлікованим найманим працівникам.

Під час проведення перевірки, за матеріалами податкової інспекції та за письмовими поясненнями працівників, підтверджений факт використання підприємцем праці  найманих працівників, в період з 1 серпня 2013 року по 18 вересня 2016 року, без оформлення належним чином трудових відносин. Зокрема, підприємцем не надано табелі обліку робочого часу найманих працівників, а також відомості про нарахування та виплати їм заробітної плати.

Трудові договори з працівниками швейного цеху підприємець оформив лише на початку жовтня 2016 року, що підтверджується трудовими договорами та повідомленням про прийняття працівників на роботу, направлених до ДПІ у м. Хмельницькому. Однак, із пояснень працівників доведений факт трудових відносин, які були неналежно оформлені впродовж тривалого часу.

Відповідно до статті 265 КЗпПУ за неоформлених працівників підприємцю доведеться сплатити штраф на загальну суму 336 тисяч гривень.

Інформаційно:

Частиною 1 статті 3 Кодексу законів про працю України прямо визначено, що законодавство про працю регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності,  виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

Відповідно до вимог ч. 1, 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України, в частинах де вказано, що «трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі. Додержання письмової форми є обов’язковим при укладенні трудового договору з фізичною особою»: «працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України».

Відносно працівників, які працювали без офіційного оформлення не сплачувався єдиний соціальний внесок із заробітної плати, чим порушено вимогу ст. 253 Кодексу законів про працю України, у якій вказано, що «особи, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання або у фізичної особи, підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню».

За інформацією Управління Держпраці у Хмельницькій області