01.02.2017 — 17:51

О. Корнійчук: Першочергово необхідно скоординувати подальшу взаємодію у питаннях розподілу грошей та проаналізувати основні показники соціально-економічного розвитку регіонів за минулий рік

Триває другий день проведення співбесід з головами з головами районних державних адміністрацій, міськими (міст обласного значення) головами, головами об’єднаних територіальних громад з питань збалансування бюджетів, дотримання вимог законодавства щодо мінімальної заробітної плати, заходів з підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери та соціально-економічного розвитку територій на 2017 рік.

Сьогодні заслуховуються голови Білогірського, Віньковецького, Ізяславського, Красилівського та Деражнянського районів.

На початку наради Олександр Олександрович зазначив, що метою таких заслуховувань є вивчення та аналіз реальних справ у районах та містах обласного значення.

“Першочергово необхідно скоординувати подальшу взаємодію у питаннях розподілу грошей та проаналізувати основні показники соціально-економічного розвитку регіонів за минулий рік. Зі свого боку, обласна влада, завжди готова до тісної співпраці, аби віднайти методи і шляхи виправити вказані недопрацювання”, – додав голова адміністрації.

У ході заслуховування голів районів порушено ряд проблемних питань. Зокрема, збалансування місцевих бюджетів на 2017 рік, модернізація та вдосконалення освітянської галузі, підготовка інвестиційних проектів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, дотримання законодавства щодо єдиних соціальних внесків та податків, рівня заробітної плати та зайнятості населення, здійснення керівниками на місцях заходів щодо соціально-економічного розвитку регіону.

Окрему увагу учасники засідання приділили питанню підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери, оскільки на місцях не в повній мірі виконана програма із запровадження енергоощадних технологій.

02 лютого звітуватимуть голови Старосинявського, Теофіпольського, Чемеровецького, Ярмолинецького та Хмельницького районів.

По завершенню заслуховувань, усю інформацію планують узагальнити, аби в подальшому удосконалити цьогорічну програму соціально-економічного розвитку всієї області.