01.02.2017 — 15:27

Ізяславщина готується відзначити 500-річчя Реформації

Перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Ковальчук, в рамках підготовки та відзначення на Ізяславщині 500-річчя Реформації, на базі Ізяславської центральної районної бібліотеки провів засідання «круглого» столу «Реформація: історія та сучасність».

У засіданні взяли участь: заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко, завідувач сектору культури районної державної адміністрації Марія Кучерук, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації Віктор Кучерук, представники протестантських громад району: Церкви адвентистів сьомого дня, християн віри євангельської-п’ятидесятників, представник благодійного фонду «Свобода», представників загальноосвітніх навчальних закладів міста, працівники центральної районної бібліотеки.

Відкриваючи засідання, Павло Ковальчук зазначив, що в серпні 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації». Хоча знакова подія відбудеться в жовтні цьогоріч, підготовча робота до неї ведеться вже досить активно: Урядом затверджено План заходів з підготовки та відзначення у 2017 році цієї дати, відповідні заходи розроблені і на рівні обласної державної адміністрації, а також на рівні нашого району.

«Протестантські громади в Україні мають давню і багату історію, тому їм необхідно сформувати дієву платформу для соціального служіння і поширення християнських ідей в Україні, аби залучені моральні та матеріальні ресурси не пройшли даремно, а мали позитивний вплив на українське суспільство, піднімаючи духовний рівень населення», — наголосив Павло Ковальчук.

Завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Віктор Кучерук ознайомив учасників зібрання із текстом Указу Президента України від 26 серпня 2016 року №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя реформації» та переліком нормативно правових актів із даного питання.

Представники протестантських релігійних конфесій запропонували ряд заходів до районного плану з підготовки відзначення 500-річчя Реформації. Також ними було зазначено: «Усі проекти, запропоновані нами, орієнтовані на соціальні служіння, і ми готові взяти на себе відповідальність за їх проведення».

Під час засідання «круглого столу» були розглянуті  пропозиції щодо підготовки та відзначення на Ізяславщині 500-річчя Реформації та вирішено у найближчі дні узгодити  остаточний план та дату проведення.

Завершився захід спільною молитвою.

За матеріалами сектору культури Ізяславської РДА