03.02.2017 — 13:01

В Ізяславському районному центрі зайнятості відбувся «круглий» стіл

2 лютого  у Ізяславському районному центрі зайнятості зібрались представники районної державної адміністрації, керівники ряду сільськогосподарських  підприємств району, районного центру зайнятості, Плужненського професійного аграрного ліцею, щоб обговорити питання підготовки та перепідготовки робітничих кадрів для різних галузей сільського господарського виробництва району.

Начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Ткачук та директор районного центру зайнятості Марія Літвінчук коротко охарактеризував мету заходу та провела короткий аналіз стану ринку праці, зокрема, в розрізі робітничих спеціальностей  сільськогосподарської галузі.

Директор Плужненського професійного аграрного ліцею Михайло Лісовський розповів про те, за якими спеціальностями на напрямками здійснюється підготовка в закладі. Також Михайло Іванович звернувся до керівників сільськогосподарських підприємств району з пропозицією організації співпраці в питанні підготовки робітничих кадрів, проходження ними виробничої практики на базі сільськогосподарських формувань із використанням сучасної сільськогосподарської техніки, що використовується підприємствами.

Під час діалогу, який пройшов у діловому та конструктивному руслі, було наголошено на необхідності вжиття спільних зусиль у питанні підвищення престижності робітничих спеціальностей, спонукання молоді до організації власного фермерського господарства, тощо.

Велике зацікавлення в учасників заходу викликала інформація директора районного центру зайнятості Марії Літвінчук про можливість перепідготовки та підвищення кваліфікації робітничих кадрів, механізаторів за рахунок коштів Фонду  страхування від  безробіття. Також свої пропозиції щодо кваліфікаційного складу випускників професійно-технічних навчальних закладів, курсів цільового призначення висловили роботодавці району.

Також обговорено питання забезпечення виконання вимог чинного законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати 3200 грн.

За матеріалами відділу агропромислового розвитку Ізяславської райдержадміністрації

Зберегти