10.02.2017 — 18:13

Хмельниччина направляє чергову партію гуманітарного вантажу для жителів Авдіївки

Нещодавно тривожні події на Сході прикували до себе увагу українців та усього світу. Внаслідок інтенсивних обстрілів, які здійснювалися російсько-терористичними формуваннями, на межі гуманітарної катастрофи опинилося місто Авдіївка, що на Донеччині. Серед зими, за тріскучих морозів тисячі мешканців міста залишилися без води, тепла, світла, а дехто – й без даху над головою.

І українська нація знову довела всім, що вона здатна згуртуватися перед лицем біди. Сотні людей відгукнулися на заклик про допомогу.  Вже другий тиждень відбувається збір гуманітарної допомоги для постраждалих жителів.

Мешканці нашого краю також не залишилися осторонь. За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука терміново у всіх районах були організовані пункти збору гуманітарного вантажу. Лише за декілька днів в області  спромоглися зібрати близько 60 тонн речей першої необхідності, харчів, ліків, одягу, техніки, будівельних матеріалів, пального. Вже до кінця тижня хмельницькі рятувальники доправили основну частину зібраної допомоги до постраждалого від обстрілів міста. Доставку великогабаритного вантажу (генератори і т.п.) райони здійснювали самостійно.

Збір допомоги продовжився і цього тижня.  Сьогодні чергова партія її знову готова вирушити до Авдіївки. Працівники ГУ ДСНС в Хмельницькій області повезуть мешканцям міста ще 30 тонн гуманітарки.

Т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка подякував усім установам, організаціям, підприємствам області, приватним підприємцям, небайдужим громадянам, які взяли участь у зборі допомоги.

“Жителі Хмельниччини знову довели, що в єдності – наша сила. Тільки спільними зусиллями ми зможемо відстояти нашу незалежність та територіальну цілісність,” – наголосив Юрій Ігорович.