16.02.2017 — 15:22

Антикризові заходи мають убезпечити населення від відключень та забезпечити сталу роботу енергосистеми, – Геннадій Зубко

Надзвичайна ситуація в енергетиці передбачає максимальне навантаження на енергоблоки, які працюють на газовій групі вугілля, для того, щоб зменшити споживання антрацитової групи.  Запроваджені сьогодні Урядом антикризові заходи покликані убезпечити населення від відключень, а також забезпечити сталу роботу енергосистеми, в першу чергу, промислових підприємств. Про це в ефірі програми «Сьогодні» телеканалу «Україна» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами позачергового засідання Уряду.

«Безпосередньо на місцях голови ОДА спільно з обленерго та іншими службами повинні відпрацювати режим роботи промислових підприємств та пікові навантаження, які можуть впливати на сталий режим систем енергетики», – заявив Зубко.

Віце-прем’єр-міністр пояснив, що антикризові заходи спрямовані в першу чергу на енергозабезпечення  населення, соціальних об’єктів та промислових підприємств у період опалювального сезону.

 Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України