08.02.2016 — 14:51

У Хмельницькому урочисто проголошено Кам’янець-Подільську єпархію УГКЦ

DSC_1008-300x225Визначною подією для хмельничан стала минувша неділя. Так, під час недільного богослужіння, у соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулась урочиста літургія з нагоди проголошення Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ, яка була зруйнована понад 200 років тому Російською Імперією.

Почесними гостями літургії стали римо-католицьке і православне духовенство, представник Папи Римського в Україні архієпископ Клаудіо Гуджеротті, а також перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк, голова обласної ради Михайло Загородний, керівництво міста.

DSC_1005-300x225Задля вшанування цієї знаменної події для релігійного та культурного життя Хмельниччини, святкову службу проводив Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Новітній розвиток Унійної церкви на Хмельниччині відбувався завдяки старанням Архієпископа і Митрополита Василя (Семенюка), який і очолив стару-нову Єпархію. Осідком духовного лідера греко-католиків регіону стане обласний центр.

DSC_1016-300x225Урочиста подія зібрала чималу кількість вірян. Не всім бажаючим вистачило місця у храмі, тому у дворі собору був встановлений спеціальний вуличний екран, на якому транслювалась служба.

І. Коханець