09.02.2016 — 14:28

Пам’ять про героїв не вмирає…

16 лютого виповнився рік коли чорна зловісна новина прийшла до родини Микитюків: в районі Дебальцевого під час артилерійського обстрілу поблизу селища Рідкодуб загинув командир механізованого взводу 30 окремої гвардійської механізованої бригади, їх єдиний син, Микола Микитюк.

Так, в пам’ять за загиблим Героєм, 8 лютого в приміщенні Ізяславського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів № 5 ім. О. Онищука, гімназія», де навчався Микола Микитюк, було проведено Лінійку Пам’яті.

До присутніх учасників меморіального заходу учнів, педагогів та працівників навчального закладу, батьків Миколи Микитюка звернулись: директор закладу, голова Ізяславської районної спілки ветеранів Афганістану, голова Громадської ради при Ізяславській районній державній адміністрації, голова громадської організації «Ізяславська районна спілка воїнів-учасників антитерористичної операції» та рідні.

2«Ми низько схиляємо голови перед усіма матерями, батьками і вдовами воїнів, які героїчно загинули, та вдячні батькам Миколи, за те, що виховали сина таким мужнім, хоробрим, люблячим, бо лише така людина могла віддати своє життя за мир на рідній землі», – відзначили виступаючі на Лінійці Пам’яті.

Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять Миколи Микитюка, уродженців Ізяславського району, усіх хто загинув за територіальну цілісність та державний суверенітет України.

Після закінчення заходу учні школи поклали квіти до меморіальних дошок Миколі Микитюку та Олегу Онищуку. Також Галина Павлівна та Петро Михтонович Микитюки відвідали експозиції шкільного військово-історичного музею, присвячені пам’яті їх сина.

4Президент України Указом № 270/2015 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Миколу Микитюка».

І. Коханець

За матеріалами Ізяславського НВК «ЗОШ ІІ-ІІІ ст.. № 5 ім. О. Онищука, гімназія»