02.03.2017 — 16:25

Керівники агроформувань області обговорили результати впровадження аграрних розписок

1 березня 2017 року в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбувся круглий стіл з представниками Проекту «Аграрні розписки в Україні» на тему: «Аграрні розписки – новий інструмент фінансування фермерських господарств у Хмельницькій області».

У заході взяли участь заступники директора Департаменту Вадим Конончук та Лариса Молчан, начальник відділу з питань нотаріату Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Наталя Муляр, керівник Проекту IFC «Аграрні розписки в Україні» Олексій Омеляненко, представники компаній – постачальників та банків, які співпрацюють із сільгоспвиробниками із застосуванням аграрних розписок.

Під час зустрічі обговорено результати впровадження аграрних розписок у Хмельницькій області та заходи щодо подальшої роботи з основними партнерами.

За період впровадження Проекту, у кожному районні області за сприяння Департаменту та районних управлінь (відділів) агропромислового розвитку, проведено навчальні семінари із сільгосптоваровиробниками щодо практичного застосування «аграрних розписок» як ефективного інструменту залучення додаткових фінансових ресурсів із прозорими відносинами з кредитором, швидкою та дешевою процедурою оформлення у порівнянні з іншими існуючими інструментами (банківські кредити, лізинг, тощо). На сьогодні в області укладено дві фінансові аграрні розписки у Кам’янець-Подільському районі які перебувають на стадії реєстрації.

Поряд з тим, за участю Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області проведено кущові навчальні семінари для нотаріусів з питань вчинення нотаріальних дій в оформленні аграрних розписок та веденні реєстру. Наразі триває процедура технічних робіт з підключення нотаріусів Хмельницької області до Реєстру аграрних розписок. Статус реєстратора реєстру аграрних розписок набув приватний нотаріус Новоушицького  районного  нотаріального  округу  О. В. Кохан.

За матеріалами Департаменту АПР ОДА