07.03.2017 — 11:23

Валерій Олійник в рамках робочого візиту відвідав Полонський район

6 березня т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник спільно з директором обласного центру зайнятості Сергієм Черешнею відвідали Полонський район. В офісі Полонської територіальної громади (ОТГ) відбулася робоча нарада за участю голови Полонської районної ради Олега Янчука, голови Полонської ОТГ Франца Скримського, першого заступника голови Полонської ОТГ Олега Кулінського.

В ході зустрічі було обговорено низку питань щодо економічного розвитку об’єднаної територіальної громади, перспективи створення Центру надання адміністративних послуг (Центр).

Сергій Черешня розповів про аспекти реформування Державної служби зайнятості зазначивши, що головною метою змін є підвищення якості обслуговування клієнтів та запровадження новітніх технологій надання послуг шукачам роботи та роботодавцям.

Також учасниками наради було наголошено на важливості співпраці служби зайнятості з територіальними громадами відмітивши напрямки співпраці та шляхи досягнення максимальної користі для громади та її мешканців.

До відома: Полонська ОТГ утворена у січні 2016 року. До її складу увійшли 10 сільських та одна міська рада.

Полонський районний центр зайнятості активно співпрацює з новоутвореною ОТГ у вирішенні питань зайнятості населення.

У 2016 році за сприяння Полонського районного центру зайнятості працевлаштовано 18 осіб, у тому числі 6 осіб після проходження профнавчання, за посадами: оператор котельної, машиніст кочегар котельної, вчитель навчального закладу. Одна особа, з числа учасників АТО, працевлаштована інспектором в Полонську міську раду ОТГ.

Протягом 2016 року організовано громадські роботи по благоустрою території населених пунктів, кладовищ, упорядкування об’єктів соціальної сфери, місць поховання осіб, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України. До таких робіт було залучено 57 безробітних – членів громади. На ці цілі з бюджету Полонської ОТГ виділено більше 20.0 тис. грн.

У листопаді 2016 року районним центром зайнятості укладено угоду про співпрацю з Полонською ОТГ на 2017 рік.

 

Інформацію підготував відділ організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ