09.03.2017 — 16:30

Обговорено питання підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт

Сьогодні під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка відбулася відеоконференція з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт та сертифікації насінництва у 2017 році.

Від Хмельниччини участь у відеоконференції взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрацій Вадим Конончук, заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександр Садов’юк, директор Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України Віктор Молдован та інші обласні служби АПК.

В ході відеоконференції директор Департаменту землеробства міністерства аграрної політики та продовольства України  Володимир Топчієв прокоментував ступінь готовності до весняно – польових робіт сільгосппідприємствами держави.

Вченим секретарем НААНУ Миколою Роїком надані наукові рекомендації з питань догляду за озимими культурами та сівби ярих культур. Крім того в ході відео конференції розглядалися питання укладання форвардних контрактів з ПАТ «Аграрний фонд» та ДПЗКУ.

Також Мінагрополітики наголосило на необхідності проведення сертифікації насіння ярих культур.

Під час проведення відео конференції були заслухані представники всіх областей про стан підготовки і проведення комплексу весняно-польових робіт.

За матеріалами Департаменту агропромислового розвитку ОДА