09.02.2016 — 17:39

Жодні зв’язки не захистять корупціонерів – Президент у Національному антикорупційному бюро

президентПрезидент України Петро Порошенко під час наради в Національному антикорупційному бюро наголосив на тому, що ніхто не зможе уникнути покарання за корупційні дії, якщо участь у них буде доведена.

Важливим моментом Президент назвав незалежність НАБУ від роботи інших органів. Це визначає швидкість, таємність та ефективність дій працівників Бюро. «Ніхто в країні не застрахований від того, щоб опинитися в полі зору прискіпливої уваги детективів Бюро, і жодні зв’язки не дадуть ані індульгенції, ані захисту корупціонерам», – заявив Петро Порошенко.

За словами Глави держави, в одному органі – НАБУ – сконцентровані оперативні працівники, аналітики, силові підрозділи і детективи, які об’єднують в собі всі необхідні функції для того, щоб рішуче продемонструвати і Українському народові, і всьому світові ефективність української програми боротьби з корупцією. «Вже за перші дні, перші тижні своєї роботи вони довели, що для НАБУ не існує ні закритих сфер, ані недоторканних осіб, ані широких зв’язків», – наголосив він.

Президент побажав новим співробітникам Управління спеціальних операцій та детективам Національного антикорупційного бюро України успішної боротьби з корупцією, яку назвав найбільшим злом, що стримує рух держави вперед.