15.03.2017 — 10:09

У Хмельницькому обговорили «Проблеми впровадження доказової медицини у клінічну педіатрію»

 

14 березня у глядацькій залі дитячої школи мистецтв відбулася науково-практична конференція, присвячена педіатричній тематиці. До участі запросили практикуючих дитячих лікарів ЛПЗ краю. Організували захід Національна академія медичних наук України, Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця, Всеукраїнська Асоціація педіатрів спільно з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації.

У вітальному слові головний педіатр ДОЗ ОДА Лариса Добровольська підкреслила, що найважливішою подією початку цього року стала звістка про збереження педіатричного напрямку підготовки фахівців. І активну роль у відстоюванні цієї позиції відіграли академіки Національної академії медичних наук України. Серед них – один зі спікерів конференції – відомий педіатр, Заслужений лікар України, завідувач кафедри педіатрії № 4 Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця Віталій Майданник.

Віталій Григорович наголосив, що взяти участь у щорічному З’їзді педіатрів можуть далеко не всі. Тому вирішили донести цю інформацію через регіональні конференції. Великий акцент у ході конференції зробили на проблемах впровадження доказової медицини у клінічну педіатрію. Оскільки саме на основі доказової медицини лікарі ухвалюють рішення про допомогу конкретному хворому.

Віталій Майданник також розповів, що у зв’язку зі збереженням педіатричних факультетів, нині працюють над поверненням програм з підготовки лікаря-педіатра і відбувається затвердження навчальних планів. Академік впевнений, що тенденція щодо підготовки сімейних лікарів – дещо передчасна, бо для великих міст вона, часто, недоцільна.

По завершенні конференції зареєстровані учасники одержали відповідні сертифікати.

За матеріалами обласного Центру здоров’я.