03.02.2017 — 11:26

Хмельницькі спортсмени взяли участь у змаганнях з велосипедного спорту на треку у м. Львів

 

З 29.01.2017 по 02.02.2017 року у м. Львів пройшов зимовий Чемпіонат України з велосипедного спорту на треку. На єдиний в Україні критий велотрек з дерев’яним покриттям приїхали позмагатися понад 250 учасників із різних куточків України. Змагалися усі вікові та кваліфікаційні групи (чоловіки, жінки, юніори, юніорки, юнаки, дівчата).

Від Хмельниччини участь у змаганнях взяли сім спортсменів. Змагалися спортсмени в груповому та спринтерському омніумі (багатоденній гонці). Групова гонка складалася з шести етапів, а спринтерська гонка складалася з чотирьох етапів. Найкращою була хмельничанка Ірина Лазурко, яка торік стала третьою у   всеукраїнському рейтингу на треку серед  дівчат-велосипедисток. На чемпіонаті України посіла п’яте місце в груповому омніумі.

До десятки найкращих також увійшли ще троє наших спортсменів. Серед юнаків у груповому омніумі 7 місце посів Вадим Стецюк і 10 місце – Богдан Жук. Серед юнаків у спринтерському омніумі 9 місце посів Микола Герасимчук.

Крім того, одночасно з зимовим чемпіонатом України з велоспорту на треку у Львові, відбулися всеукраїнські велозмагання для спортсменів 2003-2004 років народження. Від нашої області виступили двоє велосипедистів. Бронзову  медаль  в гонці на 1 коло з ходу серед дівчаток, здобула  хмельничанка Віолетта Кондрут. Також Віолетта Кондрут  здобула бронзову медаль в 500 метрів з ходу.

Вітаємо переможців та бажаємо їм нових спортивних звершень!