15.03.2017 — 09:41

У Чорному Острові відбулося свято з нагоди 190-ї річниці від дня народження Леоніда Глібова

14 березня у смт. Чорний Острів відбулося обласне літературно-мистецьке свято з нагоди 190-ї річниці від дня народження видатного українського поета-байкаря Леоніда Івановича Глібова.

На площі перед Чорноострівським навчально-виховним комплексом відбулось покладання квітів до погруддя видатного українського байкаря.

Урочисте відкриття заходу проходило в Чорноострівському навчально-виховному комплексі. На свято завітали представники Хмельницької райдержадміністрації, Хмельницької районної ради, Чорноострівської селищної ради та інші.

Музичний супровід забезпечили працівники районного будинку культури, які виконали пісні, серед яких на слова Леоніда Глібова «Журба», що створена саме на Прибузькій землі у Чорному Острові, де в 1856-1857 рр. працював і творив великий український байкар.

В рамках свята в приміщенні місцевої дитячої музичної школи проходив обласний конкурс читців імені Леоніда Глібова, у якому взяли участь понад 100 учасників.

Конкурсанти боролися за першість у майстерності володіння художнім словом у трьох вікових категоріях. Зі сцени звучали відомі байки Л.Глібова, зокрема, «Лисиця і осел», «Синиця», «Жаба і віл», «Свиня», «Мальований стовп», «Ведмідь-пасічник», «Соловей і осел», а також твори відомих українських поетів: Тараса Шевченка, Ліни Костенко та інших.

Крім прибужан першість у конкурсі читців виборювали представники дитячої студії «Летючий корабель» (м.Хмельницький), артистичної студії «Ірида» (м.Хмельницький), Хмельницької дитячої школи мистецтв, Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв, діти з Ярмолинецького, Волочиського, Чемеровецького, Кам’янець-Подільського районів.

Найбільший успіх чекав на учня Розсошанського НВК Ростислава Івасюка, який здобув гран-прі конкурсу. Високими місцями у різних вікових групах порадували юні читці Ружичанського, Гвардійського, Чорноострівського НВК та Мар’янівської ЗОШ І-ІІ ст.

Дійство завершилося концертною програмою, яку презентували вихованці Чорноострівської музичної школи, та церемонією нагородження переможців.

Крім цього, в Центральній районній бібліотеці відбулася година краєзнавства «Леонід Глібов і Поділля» для студентів Чорноострівського аграрного ліцею та користувачів бібліотеки. Також було проведено огляд книжково-ілюстративної виставки «Життя у відблиску праці», присвяченої 190-річчю від дня народження відомого байкаря.

За матеріалами Хмельницької райдержадміністрації