16.03.2017 — 18:19

У закладах освіти обласного підпорядкування перевірятимуть організацію харчування та медичного обслуговування

Сьогодні, під час робочої наради в т.в.о. заступника облдержадміністрації Валерія Олійника представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та ГУ Держпродспоживслужби в області обговорили порядок проведення спільних перевірок стану дотримання правил організації харчування та медичного обслуговування у закладах освіти обласного підпорядкування.

Перевірки будуть проводитися на вимогу Держпродспоживслужби. Увага акцентуватиметься на відповідності нормативним документам наказів про розподіл обов’язків між особами, відповідальними за організацію харчування у навчальних закладах; матеріально-технічному забезпеченні; дотриманні працівниками харчоблоків технологічних процесів, правил товарного сусідства; забезпеченні дієтичного харчування в закладах, тощо. Окремо перевірять, як організована просвітницька робота з питань безпеки харчування серед педагогів, дітей, батьків, техпрацівників.

Також буде звертатися увага на наявність приміщень для медичного обслуговування, їх відповідність вимогам утримання медичних кабінетів, забезпеченість медичними препаратами згідно переліку, а також на здійснення медпрацівниками  контролю за  накладними та супровідними документами на продукти харчування, що надходять на харчоблоки.

Як зауважив Валерій Олійник, безпека харчування учнів – це один з найважливіших напрямків роботи, адже від цього безпосередньо залежить здоров’я вихованців. Саме тому це питання перебуває на контролі в облдержадміністрації та особисто Олександра Корнійчука.