17.03.2017 — 17:30

Юрій Бирка побував з робочим візитом на Деражнянщині

17 березня  у Деражнянському районі т.в.о. заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка провів виїзний прийом громадян.

Зі своїми проблемами до посадовця звернулося троє людей. Під час прийому громадян порушувалися питання щодо перерахунку пенсій ветеранам органів внутрішніх справ, розміщення на шпальтах обласної газети рукопису «Людина-Людство»;  а також допомоги на дороговартісне лікування дитини.

Останнє питання стоїть на контролі влади району: частину коштів виділено на сесії районної ради, на офіційних сайтах розміщено інформацію, також вона транслюється на місцевому телебаченню. За дорученням Олега Веселовського налагоджено зв’язок з телеканалом “1+1”, аби зробити репортаж і звернутись до жителів усієї країни. Юрій Бирка в свою чергу пообіцяв сприяти виділенню матеріальної допомоги і з обласного бюджету.

Вирішення питань, порушених під час прийому, перебуватиме на контролі в т.в.о. заступника голови-керівника апарату  облдержадміністрації.

Далі в рамках робочого візиту Юрій Бирка разом з Олегом Веселовським відвідали Деражнянський дошкільний навчальний закладі (ясла-садок) №4 «Журавлик» та Деражнянську ЗОШ № 3 І-ІІІ ступенів ім Героя України І. Зубкова.

ДНЗ “Журавлик” розрахований заклад на  129 місць.  На базі садочку розміщено реабілітаційний центр для дітей з обмеженими можливостями, де виховується 9 діточок.  У садочку наразі  функціонує 5 груп, які відвідує 150 вихованців. На базі закладу працює 3 гуртки, а саме: музичний, морально-етичний та народознавчий, які відвідує 65 вихованців.

Юрій Бирка оглянув навчальні приміщення, харчоблоки, ознайомився з умовами, що створені в закладах для навчання, спортивних занять та відпочинку дітей.  Посадовець відзначив гарну роботу колективів закладів, побажав подальшої плідної роботи на нелегкій освітянській  ниві, адже саме від педагогів залежить подальший життєвий статус і формування особистості молодого покоління.

За матеріалами Деражнянської райдержадміністрації