17.03.2017 — 16:34

Відбулася селекторна нарада Мінагрополітики України по питаннях підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт у 2017 році

16 березня під керівництвом директора Департаменту землеробства та технічної політики України Володимира Топчія проведено селекторну нараду з регіонами на якій обговорювалися питання про стан посіву та підживлення озимих культур в цілому по Україні та в розрізі областей. Також окремо розглядалося питання щодо забезпечення матеріально-технічними ресурсами для проведення комплексу весняно-польових робіт.

Від Хмельниччини участь у селекторній нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, представники Департаменту АПР облдержадміністрації, директор ХДСГДС В. Молдован, постійний представник ПАТ «Аграрний фонд» А. Янчук, директор Хмельницького представництва ДПЗКУ В. Петрів, представник Держпродспоживслужби В. Івасюк.

В ході селекторної наради були заслухані всі області України.

Так, сільськогосподарські підприємства Хмельницької області приступили в повному обсязі до проведення комплексу весняно-польових робіт. Зокрема, станом на 16.03.2017 року підживлено 208,6 тис. га, або 90 % озимих зернових культур, 56,7 тис. га, або 77 % озимого ріпаку. Крім того окремими сільськогосподарськими підприємствами посіяно понад тисячу гектарів ярого ячменю. Весняно-польові роботи в області продовжуються.

Підсумовуючи селектор Володимир Кальніченко наголосив на необхідності термінового завершення підживлення озимо-зернових культур і ріпаку, визначення конкретних площ загибелі озимого ріпаку, завершення ремонту посівної техніки та забезпечення матеріально-технічними ресурсами.

За матеріалами Департаменту АПР  облдержадміністрації