20.03.2017 — 14:39

Ми рухаємось у жорсткому графіку: законопроекти з енергоефективності мають бути розглянуті вже цього тижня, – Зубко

Ми рухаємось у жорсткому графіку! До 1 квітня має бути розглянутий необхідний законодавчий пакет з енергоефективності. Нам потрібна підтримка народних депутатів. Ключові законопроекти мають бути включені до порядку денного ВРУ вже цього тижня. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на Погоджувальній раді у парламенті.

«Наразі Україна знаходиться в міжопалювальному періоді. Сьогодні ми готові надати споживачу не тільки «теплі кредити», а й спільно з нашими європейськими партнерами підтримку з технічної та фінансової допомоги. Тому, ще раз звертаюсь до народних депутатів та керівників фракцій, підтримати надзвичайно важливі закони для України. Їх прийняття зніме тиск на державу і українські родини, які сьогодні перебувають під тиском комунальних тарифів», – наголосив Геннадій  Зубко.

 Віце-прем’єр-міністр зазначив, що блок законів з енергоефективності підтриманий всіма фракціями у ВРУ, тому він має бути включений до порядку денного вже цього тижня. Зокрема, це законопроекти:

“Про житлово-комунальні послуги” (№1581-д)

“Про комерційний облік комунальних послуг” (№4901)

“Про енергетичну ефективність будівель”(4941)

“Про Фонд енергоефективності” (№5598)

«У проведенні реформ Україна на шляху проектного менеджменту, коли поставлені чіткі цілі, і за певний термін має бути результат. У нас є чіткий графік їх просування, і до 1 квітні мають бути прийняті закони з енергоефективності, аби дати інструменти фінансової і технічної підтримки українським споживачам», – зазначив Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України