20.03.2017 — 16:50

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці активно працює сімейний клуб толерантності “Разом” для внутрішньо переміщених осіб

Протягом трьох років у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці активно працює сімейний клуб толерантності “Разом” для внутрішньо переміщених осіб. Ініціатором створення клубу виступили обласна універсальна наукова бібліотека та Благодійний фонд “Ксена”, президентом якого є Оксана Устінова, яка активно займається проблемами переселенців у Хмельницькій області.

Метою роботи клубу є надання інформаційної підтримки, правової та психологічної допомоги, створення умов для полегшення інтегрування цих людей в наше суспільство тощо, адже кожна людина — це окрема сумна історія, яка шукає підтримки та взаєморозуміння.

Очолює клуб для внутрішньо переміщених осіб Анастасія Чеглакова — переселенка з Луганщини.

Для цієї категорії користувачів в бібліотеці систематично організовуються зустрічі та консультування з юристами, психологами, фахівцями центру зайнятості. Бібліотека надає інноваційні послуги: безкоштовне користування Інтернетом, спілкування в Skype, доступ до урядової інформації, послуги електронного урядування, намагається розкрити членам клубу все культурне розмаїття нашої гостинної землі, познайомити їх з народними традиціями та звичаями подолян та сучасним культурним життям Хмельниччини. Члени клубу долучаються до заходів з національно-патріотичного виховання, так, напередодні Дня Соборності України активно обговорювалася тема «Україна – єдина країна». Одностайною була думка, що суспільно-політична ситуація на сході України спонукає українців замислитись над значущістю національно-патріотичного виховання. Учасникам клубу були цікавими бесіди: «Інтегрування в соціальне життя Хмельниччини», «Народні традиції Хмельниччини, пізнаємо традиції малої Батьківщини», «Знайомство з культурою Хмельниччини».

Робота з цією категорією користувачів буде продовжуватися і далі, адже багато хто з них планує назавжди пов’язати своє життя з Хмельниччиною, бо вважають, що тут є майбутнє для їх дітей.