24.03.2017 — 15:39

Хмельниччина долучилася до збору гуманітарної допомоги для мешканців Балаклії

Хмельницька область оперативно відреагувала на заклик Президента України Петра Порошенка вжити невідкладних заходів щодо надання допомоги мешканцям Балаклії, які постраждали внаслідок пожежі на майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння.

Голова адміністрації Олександр Корнійчук, т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка, начальник ГУ ДСНС в Хмельницькій області Едуард Братко, начальник управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталій Дзюба відвідали аварійно-рятувальний загін спеціального призначення ГУ ДСНС у Хмельницькій області у с. Олешин, аби подивитися, як проходить підготовка вантажу до відправлення та що саме вдалося наразі зібрати.

Так, станом на 24.03.2017 року зібрано ковдри, взуття, одяг, продукти харчування (різні крупи, консерви, олія, мед, сухпайки, вода) – усього 10 тонн вантажу.

До збору гуманітарної допомоги долучилися обласна влада, представники підприємств, організацій, установ з усіх районів та міст області, небайдужі громадяни.

Олександр Корнійчук висловив вдячність усім, хто долучився до збору допомоги, адже в найкоротші терміни було зібрано значну кількість допомоги для постраждалого населення.

“Ми не можемо залишитися осторонь біди. Приємно усвідомлювати, що в нашій країні, зокрема на Хмельниччині, є небайдужі люди до чужого горя та готові прийти на допомогу у скрутний час”, – додав Олександр Олександрович.

Найближчим часом працівниками ГУ ДСНС в Хмельницькій області буде доправлено гуманітарний вантаж до постраждалого міста.

Збір допомоги триватиме і надалі, адже попереду ще довготривалий процес ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.