24.03.2017 — 15:58

Відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради

23 березня відбулось чергове засідання архітектурно-містобудівної ради під головуванням головного архітектора області Ірини Дунаєвської.

До розгляду учасникам засідання було представлено 5 генеральних планів населених пунктів: смт. Білогір’я, Закіт, Українка, Сушівці, Водички Білогірського району Хмельницької області.

Розробником генеральних планів є приватне  акціонерне товариство «НВК «Світязь» (м. Вінниця), доповідач головний архітектор проектів В.М.Потапенко.

Головний архітектор області звернула увагу на комплектність виконаної містобудівної роботи відповідно до вимог ДБН Б. 1.1-15:2012 «Склад та зміст генерального плану населеного пункту»: план існуючого населеного пункту, що відображає сучасну планувальну структуру; схема планувальних обмежень, зокрема зони прояву небезпечних природних і антропогенних процесів, санітарно-захисні зони, округи і зони санітарної  охорони джерел водопостачання, водоохоронні зони та прибережні захисні смуги водойм і водотоків, охоронні зони природних заповідників, пам’яток природи, архітектури, історії і культури та зони регулювання забудови, ландшафтів, які охороняються, схема розміщення населеного пункту в системі розселення району,  яка відображає існуючий стан та проектні пропозиції щодо територій спільних інтересів відповідних територіальних громад; основне креслення генерального плану, на якому відображено існуючий стан території та пропозиції щодо їх архітектурно-планувальної організації і функціонального зонування, використання та забудови; для історичного місця смт. Білогір’я наявність розробленого історико-архітектурного опорного плану; розділів цивільної оборони. Окремо Ірина Михайлівна висловила подяку за активну участь  у розробці та підготовці генеральних планів голові Білогірської селищної ради Анатолію Денисюку та голові Сушовецької сільської ради Галині Наголюк.

Також на розгляд архітектурно-містобудівної ради було повторно представлено генеральний план сільського населеного пункту Вишнопіль Старокостянтинівського району Хмельницької області, розробник – проектна майстерня «Зодчий» (м. Хмельницький), доповідач головний архітектор проектів Панасюк Віктор Матвійович.

Містобудівну документацію було схвалено та рекомендовано після врахування зауважень для подальшого затвердження відповідно до законодавства.

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації