28.03.2017 — 17:04

Хмельницькі велосипедистки повернулися додому з медалями

19 команд зі всієї України та команда з Молдови – всього 129 учасників – зібрав відкритий весняний командний чемпіонат України в неолімпійських видах програми, який окрім того став першим етапом відбору велосипедистів на участь у XIV-му літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, що відбудеться 23 липня — 30 липня 2017 року у місті Дьор (Угорщина). Змагання проходили у Миколаєві та тривали п’ять днів до 26 березня.

Хмельницька область делегувала двох дівчат 2001-2002 років народження, трьох дівчат 2003-2004 р.н. зі спортивного клубу “Веломан Екстрім”, вихованців обласної школи вищої спортивної майстерності, обласної ДЮСШ управління молоді та спорту та четверо юнаків – 2003-2004 рр.н. міської ДЮСШ департаменту освіти. Наші спортсменки старшої вікової групи, Юлія Калинюк та Вікторія Пархомюк, показали стабільний результат у індивідуальних видах, що дозволило їм у підсумку посісти третє загальнокомандне місце та стати бронзовими призерами чемпіонату. Слід зауважити, що перемогу у віковій групі здобула команда учнів олімпійського коледжу ім.І.Піддубного, одним з лідерів якої є Інга Северинова, що також представляє Хмельницьку область.

​Команда молодших юнаків у складі Кришталя Олександра, Марунчака Вадима, Яринича Артема, Асонова Дмитра, вихованці тренера-викладача Дмитра Цурського, протягом п’яти днів вперто боролися за місце на п’єдесталі не зважаючи на низький рівень велосипедів. Четвірці хмельничан навіть вдалося фінішувати другим у командній гонці. Вже у останній день у гонці критеріум хлопці надолужили брак очок і вибороти бронзові нагороди загального заліку чемпіонату.

​Найкраще виступили молодші дівчата. Протягом п’яти днів вони боролися з місцевою командою, збірною Миколаївської області, за перші місця. Наталія Свистунова, лідер нашої команди, у трьох з п’яти видів програми фінішувала першою. Марина Калинюк займала другі-треті місця. Разом з Михайловою Олександрою вони завоювали срібні медалі чемпіонату у командному заліку. Особисто – Наталія – чемпіонка, Марина – бронзова призерка чемпіонату України. Дівчата – вихованки тренерів-викладачів Марини Черчик та Наталії Басюк.

У підсумку, всі спортсмени, що представляли Хмельницьку область, повернулися додому з медалями.

Вітаємо з успіхом! Бажаємо подальших високих здобутків!

За інформацією управління молоді та спорту облдержадміністрації та Федерації велосипедного спорту Хмельницької області