29.03.2017 — 16:52

У Хмельницькому районі проведено командно-штабні навчання

Згідно з Планом основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2017 рік,  29 березня поточного року під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євгена Данилюка, проведено командно-штабне навчання з Хмельницькою районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту за темою: «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та терористичних проявів».

До навчань долучилися: керівний склад цивільного захисту району, районна комісія з питань ТЕБ та НС, евакуаційна комісія, районні спеціалізовані служби цивільного захисту, органи управління та сили цивільного захисту Чорноострівської ОТГ, керівництво військової частини А3013, окремі організації, підприємства та установи.

З метою визначення стану готовності органів управління сил та засобів цивільного захисту Хмельницького району до дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій в ході проведення КШН, керівником навчання – начальником управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євгеном Данилюком за участю голови Хмельницької районної державної адміністрації Лесі Коменди, голови Хмельницької районної ради Мельника Ю.В. проведено нараду з керівним складом цивільного захисту району, на якій заслухано начальників спеціалізованих служб район щодо стану справ в підпорядкованих службах.

Під час проведення  навчання  практично відпрацьовано питання здійснення оповіщення населення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації, прийняття відповідних рішень комісією з питань ТЕБ та НС району та евакуаційною комісією, проведення евакуаційних заходів із зони можливого ураження з  розгортанням збірного евакуаційного пункту в с. Грузевиця та приймального евакуаційногой пункту в смт. Чорний Острів.

Також практично відпрацьовано питання щодо реагування у разі  виникнення пожеж в природних екосистемах, в тому числі торф’яних пожеж, та реагування на них в весняно-літній пожежонебезпечний період.

Заходи передбачені Планом проведення навчань виконано в повному обсязі.

За підсумками навчання встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту району в змозі  виконувати завдання за призначенням.

Також в ході проведення навчань робочою групою облдержадміністрації надано практичну допомогу керівництву Чорноострівської об’єднаної територіальної громади щодо організації виконання заходів цивільного захисту.