29.03.2017 — 17:34

Робочий візит на Хмельниччину заступника Міністра інфраструктури України Лавренюка Юрія Федоровича

Сьогодні, 29 березня, з робочим візитом на Хмельниччині перебуває заступник Міністра інфраструктури України Лавренюк Юрій Федорович.

Розпочинаючи свій візит на Хмельниччині, Юрій Лавренюк та голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук відвідали комунальне підприємство «Аеропорт Хмельницький».

 

Оглянувши підприємство, Юрій Федорович завірив керівництво області, що при наявності проектно-технічної документації на відновлення злітно-посадкової смуги та підписаного меморандуму з потенційним інвестором, Міністерством будуть вжиті усі заходи, щоб Хмельниччина отримала на відновлення КП «Аеропорт Хмельницький» 50 млн.грн.

«В нас дійсно є чимало проблемних питань, пов’язаних з аеропортом, водночас, сподіваюсь, що завдяки спільним зусиллям  усіх гілок влади будуть знайдені інвестори та створені умови для відновлення його роботи», – зазначив Олександр Олександрович.

У продовженні робочого візиту посадовці оглянули стан доріг Хмельниччини та хід ліквідації ямковості.

Наразі дорожниками проводиться ремонт дорожнього покриття, яке під час зимового періоду зазнало значних ушкоджень. Внаслідок руйнівного впливу частих різких перепадів температури повітря та надмірної вологості протягом зимового періоду, асфальтобетонне покриття втратило свою опорну здатність та, не витримуючи навантажень під час руху машин, зруйнувалося. Із невеликих вибоїн та тріщин утворилися великі ями, напливи та інші деформації.

Юрій Федорович наголосив на необхідності постійного контролю та перевірці вагових і габаритних параметрів транспортних засобів, оскільки саме через порушенням вагових норм руйнується дорожнє покриття, яке після зимового періоду не в найкращому стані та втратило свою несучу здатність.

Посадовці оглянули кілька обєктів  – незавершене будівництво об’їзної дороги м.Дунаївці, аварійно-небезпечну ділянку дороги Н-03 Житомир-Чернівці “тещин язик”, міст через р.Мукша та об’їзну дорогу м. Кам’янець-Подільський.

“З 1 січня 2018 року запрацює Державний дорожний фонд, який акумулюватиме з оплачених мит і акцизних зборів, які будуть цільовими. Їх не можна буде використовувати ні на що інше, крім ремонту доріг. 35% надходжень будуть передані в органи місцевого самоврядування”, -зазначив Юрій Федорович.

На завершення зустрічі заступник міністра наголосив на ефективному використанні державних коштів та недопущенні неякісного виконання робіт.