31.03.2017 — 12:29

Увага! Операція «Нерест»!

З 1 квітня стартує операція «Нерест 2016». У весняно-літній період 2017 року ловити рибу потрібно буде за правилами.

Любительський та спортивний вилов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах заборонено у такі строки: в усіх водосховищах з 1 квітня по 10 червня (включно); в усіх річках та її кореневих водоймах  з 1 квітня по 20 травня (включно), а в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з  1 квітня по 29 червня (включно); у річці Дністер з усіма притоками з 1 квітня по 09 червня.

Промисловий вилов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах заборонено у такі строки: у Дністровському водосховищі з 01 квітня по 29 червня (включно); у водоймі – охолоджувачі Хмельницької АЕС з 01 квітня по 09 червня (включно).

Вилов раків заборонено у період з 01 квітня по 20 червня (включно).

Згідно Кодексу України про адміністративні порушення громадяни, які порушили правила вилову змушені будуть заплатити штраф.

Любительська риболовля у нерестовий період дозволена лише на спеціально визначених ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом і тільки з берега. Також пересуватися по воді дозволено лише суднами охорони водних біоресурсів.

З переліком ділянок водойм Хмельницької області, де дозволено рибальство, затверджених Наказом від 23.03.2017 року №11 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області в 2017 році» можна ознайомитись за посиланням https://darg.gov.ua/files/7/03_30_nerest_khmelnytskiy.PDF.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.