31.03.2017 — 17:04

Щорічна акція «За чисте довкілля»

Сьогодні, 31 березня, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, їх заступники та держслужбовці в рамках щорічної акції «За чисте довкілля» здійснили висадку саджанців.

Цьогоріч сіянці дуба та модрини висаджено на території Прибузького лісництва ДП «Хмельницьке лісомисливське господарство». Загалом планується засадити площу у розмірі 2,5 га – близько 4,5 тис. саджанців. Саме ці насадження є стійкими до хвороб і шкідників основних лісоутворюючих порід.

Посадку здійснено на площі, де проведена рубка головного користування (ясеневе господарство). Далі на протязі років на площі буде проводитись ряд лісівничих заходів таких як догляди, доповнення, рубки освітлення, прочищення.

«В рамках щорічної акції «За чисте довкілля» ми проведемо не тільки висадку саджанців, а й приберемо забруднені території, – зазначив Олександр Олександрович, – ми на своєму прикладі покажемо, що кожна людина відповідає за чистоту в нашій області».

Акція триває з 20 березня до 08 травня 2017 року.

«Закликаємо усіх небайдужих долучитись до гарної справи та зробити наш край чистішим та затишнішим», – наголосив очільник області.