12.02.2016 — 15:39

Національно-патріотичне виховання молоді

acpat211 лютого у приміщені Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді відбулась обласна нарада спеціалістів управлінь, відділів освіти, які відповідають за туристсько-краєзнавчу роботу, патріотичне виховання та директорів районних, міських центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів.

Під час наради обговорено обласні заходи щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді засобами туризму і краєзнавства. У своєму виступі т.в.о. директора Н.Колесник підкреслила, що вся система туристсько-краєзнавчої роботи своєю суттю відповідає основним засадам національно-патріотичного виховання. Патріотичне виховання засобами туризму і краєзнавства здійснюється через такі активні форми, як: організація і проведення пошукової роботи, знайомство з пам’ятками історії, природи та культури України, участь в патріотичних акціях, походах, експедиціях, конкурсах, змаганнях тощо. Виховні можливості дитячо-юнацького туризму сприяють формуванню важливих моральних якостей – колективізму, почуття команди, готовності надавати допомогу, самостійності, наполегливості, вміння долати труднощі, вміння приймати рішення в складних ситуаціях та за умов обмеженого часу.acpat

В рамках виконання заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання у 2016 році учнівська молодь нашого краю братиме участь у безстрокових акціях: “Ми разом”, спрямовану на допомогу пораненим військовим (1-11 кл.); “З вірою в серці”, спрямовану на підтримку захисників нашої країни, їхніх дітей та родин, медичних працівників і волонтерів, які працюють в зоні АТО (1-11 кл., студенти); мітингах-реквіємах на вшанування Героїв Небесної Сотні (1-11 кл, студенти); у “Вахті пам’яті Небесної сотні”; “В родинному колі” – зустрічах з воїнами – учасниками АТО (1-11 кл.); у Всеукраїнській історико-патріотичній акції учнівської молоді “Ми – українці”, присвяченої святкуванню Дня захисника України та у форумі українських патріотичних справ.

acpat1На нараді підведені підсумки участі навчальних закладів районів та міст області в обласних та Всеукраїнських масових заходах туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямів у 2015 році, обговорено план проведення масових заходів та участі в них у 2016 році.

Учасники наради побували в Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї, де ознайомилися з експозицією, яка відображає події Революції Гідності та АТО. У музеї відбулися зустріч з волонтерами АТО – бардом, поетом, істориком – Сергієм Білецьким та Лесею Стебло, яка віднедавна призначена на посаду директора Хмельницького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Сергій Білецький поділився з учасниками наради своїм “Збірником віршів та пісень з акордами про АТО”.