05.04.2017 — 17:50

Після капітального ремонту відкрито інфекційне відділення Шепетівської ЦРЛ

5 квітня відбулось відкриття оновленого інфекційного відділення Шепетівської ЦРЛ. Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації Роман Підопригора, голова районної ради Петро Дзяворук, міський голова Михайло Полодюк, головний лікар ЦРЛ Валентина Савчук, благодійники, громадськість та представники ЗМІ.

Зі слів головного лікаря, в інфекційному відділенні Шепетівської ЦРЛ багато років не проводився ремонт, тим паче не було повноцінних боксованих палат. Протягом 2016 року зроблено поточний ремонт не тільки всього відділення, але капітальний ремонт боксованої половини.

Інфекційних хворих госпіталізують в інфекційне відділення не тільки для лікування, але і для ізоляції. Тому інфекційне відділення завжди розташовується в окремому будинку. Внутрішнє планування і санітарний режим цього відділення, з метою попередження внутрішньо-лікарняних інфекцій, мають ряд особливостей.

Дотримання правил особистої гігієни, зручне ліжко, чиста постіль створюють умови для більш швидкого одужання хворих і запобігання багатьом ускладненням. Ці правила забезпечують збереження здоров’я та працездатності, продовження життя людини.

Ремонтні роботи проводились завдяки злагодженим діям районної, міської влади та адміністрації лікарні. Тому надзвичайно важливо те, що всі, до кого звернулися по допомогу, не відмовили, а доклали всіх зусиль, щоб інфекційне відділення відповідало сучасним вимогам.

Головний лікар Валентина Савчук висловила вдячність керівникам міста та району, меценатам , без яких не вдалося б завершити ремонт в таких обсягах, та побажала їм  міцного здоров’я, наснаги, творчих планів, реалізації нових проектів, направлених на розвиток соціальної сфери.

Щиро радіємо, що з сьогоднішнього дня і надалі мешканці Шепетівщини будуть мати змогу лікуватися в сучасних комфортних умовах.

За інформацією Шепетівської райдержадміністрації